Mam zalozana blokade na inne karty niz moja, niestety zapomnialem hasla. Mam kabel, mam tez pragram Freia. Jak za pomoca tych narzedzi sciagnac ta blokade?
Dokładnie tak jak pisał poprzednik, odpal freie wybierz model telefonu następnie kliknij Unlocking function następnie Direct unlock no map is saved następnie Use oryginal IMEI. Oczywiście telefon jest wyłączony i jak program poprosi o włączenie to trzeba na ułamek sekundy wcisnąć w telefonie ON. I po takim zabiegu nie będzie już kodu.
pozdr
zrobilem jak pisaliscie, niestety pisze mi ze telfon nie jest podlaczony no a niby jest. Aha i jeszcze w Freia nie ma Sl45i tylko Sl45 jakas roznica? Pomozcie jak najszybciej bo jutro jade do Anglii i potrzebuje miec tel bez simlocka
Nie ma różnicy sl45 a sl45i to jest to samo dzisiaj robiłem simlocka z takiego modelu i poszło bezproblemowo. Jeżeli robisz tak jak Ci napisałem i program nie widzi telefonu to musisz mieć coś z kabelkiem, lub z gniazdem telefonu innej możliwości nie widzę. Pamiętaj tylko o tym że telefon ma być wyłączony i dopiero jak pisze w programie turn on to naciskasz przycisk do włączania telefonu ale tylko na chwilkę tak aby poszedł impuls a telefon nie może się włączyć.
Oczywiście port Com powinien być taki jak masz przypisany z reguły jest to COM 1, prędkość 115200 Proces information medium, boot typ normal lub bootcore bug. I jeżeli tak masz a nie idzie to musi być coś z kablem lub ze złączem tak jak Ci pisałem.
✨ Aby zdjąć blokadę SIM (simlock) w telefonie Siemens SL45i za pomocą kabla i programu Freia, należy uruchomić program, wybrać model telefonu (SL45 lub SL45i, które są traktowane jako to samo urządzenie), a następnie skorzystać z funkcji "Unlocking function" i "Direct unlock" z opcją "Use original IMEI". Telefon powinien być wyłączony, a w momencie gdy program poprosi o włączenie, należy na krótko nacisnąć przycisk zasilania, aby wysłać impuls bez pełnego uruchomienia telefonu. Jeśli program nie wykrywa telefonu, problem najczęściej leży w kablu lub złączu telefonu. W konfiguracji programu Freia port COM powinien odpowiadać przypisanemu portowi (zwykle COM1), prędkość transmisji powinna wynosić 115200, a ustawienia boot typ powinny być na "normal" lub "bootcore bug". Poprawne ustawienia i działający kabel są kluczowe do skutecznego zdjęcia blokady SIM. Wygenerowane przez model językowy.