logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć blokadę SIM w Siemens SL45i za pomocą kabla i programu Freia?

cornholio6666 06 Lip 2005 15:48 876 6
REKLAMA
  • #1 1633542
    cornholio6666
    Poziom 2  
    Mam zalozana blokade na inne karty niz moja, niestety zapomnialem hasla. Mam kabel, mam tez pragram Freia. Jak za pomoca tych narzedzi sciagnac ta blokade?
  • REKLAMA
  • #2 1633672
    Daniel_GSM
    Poziom 25  
    Ocena: 137
    uruchom freire - wybierz model telefonu - i poprostu sciagnij simlocka....w ten sposob zresetujesz tez kod aparatu
  • REKLAMA
  • #3 1633694
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Dokładnie tak jak pisał poprzednik, odpal freie wybierz model telefonu następnie kliknij Unlocking function następnie Direct unlock no map is saved następnie Use oryginal IMEI. Oczywiście telefon jest wyłączony i jak program poprosi o włączenie to trzeba na ułamek sekundy wcisnąć w telefonie ON. I po takim zabiegu nie będzie już kodu.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #4 1634370
    cornholio6666
    Poziom 2  
    zrobilem jak pisaliscie, niestety pisze mi ze telfon nie jest podlaczony no a niby jest. Aha i jeszcze w Freia nie ma Sl45i tylko Sl45 jakas roznica? Pomozcie jak najszybciej bo jutro jade do Anglii i potrzebuje miec tel bez simlocka
  • #5 1634407
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Nie ma różnicy sl45 a sl45i to jest to samo dzisiaj robiłem simlocka z takiego modelu i poszło bezproblemowo. Jeżeli robisz tak jak Ci napisałem i program nie widzi telefonu to musisz mieć coś z kabelkiem, lub z gniazdem telefonu innej możliwości nie widzę. Pamiętaj tylko o tym że telefon ma być wyłączony i dopiero jak pisze w programie turn on to naciskasz przycisk do włączania telefonu ale tylko na chwilkę tak aby poszedł impuls a telefon nie może się włączyć.
  • REKLAMA
  • #6 1634459
    cornholio6666
    Poziom 2  
    a moze mam cos zle w configurations functions. Jak mozesz to napisz jak powinno byc to ustwaione
  • #7 1634656
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Oczywiście port Com powinien być taki jak masz przypisany z reguły jest to COM 1, prędkość 115200 Proces information medium, boot typ normal lub bootcore bug. I jeżeli tak masz a nie idzie to musi być coś z kablem lub ze złączem tak jak Ci pisałem.

Podsumowanie tematu

✨ Aby zdjąć blokadę SIM (simlock) w telefonie Siemens SL45i za pomocą kabla i programu Freia, należy uruchomić program, wybrać model telefonu (SL45 lub SL45i, które są traktowane jako to samo urządzenie), a następnie skorzystać z funkcji "Unlocking function" i "Direct unlock" z opcją "Use original IMEI". Telefon powinien być wyłączony, a w momencie gdy program poprosi o włączenie, należy na krótko nacisnąć przycisk zasilania, aby wysłać impuls bez pełnego uruchomienia telefonu. Jeśli program nie wykrywa telefonu, problem najczęściej leży w kablu lub złączu telefonu. W konfiguracji programu Freia port COM powinien odpowiadać przypisanemu portowi (zwykle COM1), prędkość transmisji powinna wynosić 115200, a ustawienia boot typ powinny być na "normal" lub "bootcore bug". Poprawne ustawienia i działający kabel są kluczowe do skutecznego zdjęcia blokady SIM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA