logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dostępu do menu routera ADE 4000 po resecie ustawień fabrycznych

amp 07 Lip 2005 10:05 810 2
REKLAMA
  • #1 1635449
    amp
    Poziom 11  
    O właczeniu routera dioda ready pali sie ciągle, adsl oraz data nie odzywają się, jeżeli podłącze kabel miedzy kartą sieciową a routerem dana dioda sie zapala. NIE MOGĘ SIĘ ZALOGOWAĆ do menu routera poprzez 10.0.0.2 ( mam zainstalowana javę w przeglądarce). Ostatnia operacja jaka wykonałem przez pojawieniem się tego problemu to reset z tyłu obudowy. Teraz próbuje jeszcze resetowac w nadziei, że coś to pomoże. Wyczytałem gdzieś, że krótkie wciśnięcie powoduje reset, a dłuższe (ponad 5 sekund) powrót do ustawien fabrycznych. Nic nie skutkuje.

Za mną już jedna nieprzespna noc. Bardzo proszę w wszelkie wskazówki.
  • REKLAMA
  • #2 1636557
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Co znaczy "nie mogę się zalogować"? - nie znasz hasła i loginu, czy nie masz połączenia z routerem? Standardowo nazwa użytkownika brzmi: admin a hasło: epicrouter
  • #3 1639328
    amp
    Poziom 11  
    strona menu 10.0.0.2 w ogóle nie wchodzi, po wielu konsultacjach pewien juz jestem że to problem z bootromem, podobno można to naprawić softem origo. Jeśli ktoś juz to robił to proszę o wskazówki.
    Z góry dzięki.
REKLAMA