logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki monitor do gier 27 do 1500zł? IPS vs VA, czas reakcji, kolory, kąty widzenia

gienekelektron132 14 Wrz 2016 16:23 573 1
REKLAMA
  • #1 15931077
    gienekelektron132
    Poziom 9  
    Witam wszystkich szukam monitora do gier ale może zaczne od początku

Od 2 tyg przeglądam dziesiątki monitorów o rożnych matrycach, wielkościach, rozdzielczościach dochodzi tez oczywiście kwestia samego wyglądu która jest tez ważna i z każdym dniem jestem coraz bardziej zmieszany. Duzo osob mowi kup IPS bo świetne kąty widzenia i kolory ale to też ma swoje wady w postaci smużenia, input lagów (takie opinie słyszałem). Ja na tym monitorze będę głownie grać. Jednak nie jestem takim pro graczem żebym potrzebował 120Hz, 60 wystarczy. Gram oczywiście w FPSy ale typu GTA V czy RUST badz inne gry typu FPS ale singleplayer i symulatory. Zalezy mi na tym aby nie było smużenia, był dobry czas reakcji , dobre kolory i kąty wiec sam do konca nie wiem jaka matryce wybrac. Sam osobiscie porównując monitory w centrach handlowych zauważyłem ze IPS maja fajne kolory i kąty widzenia ale podobno cieżko jest u nich z czernią i własnie smużeniem w szybkich grach. Mam fundusz 1500zł Możecie polecić cos co spełni moje oczekiwania. Co do wyglądu 100% czarny i najlepiej cienką ramka, A moze matryca AMVA ?
  • REKLAMA
  • #2 15935265
    Xaros
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Sam osobiście zastanawiam się nad G-MASTER Black Hawk. 60Hz, 1ms czas reakcji więc jakoś zrekompensuje te 60Hz. Matryca TN. Nie ma kolorów jak IPS ale nadrabia szybkością reakcji i brakiem smużenia. Jeśli masz kartę od AMD możesz pokusić się o wersje z Free-sync (GB2788HS)
REKLAMA