logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GoClever - Ładowarka samochodowa dedykowana vs zamiennik

Owenosky 17 Wrz 2016 00:35 1179 3
REKLAMA
  • #1 15936157
    Owenosky
    Poziom 2  
    Witam,

Mam pytanie odnośnie ładowania GoClever Extreme Silver. Na dedykowanej ładowarce sprzęt działa tak jak powinien, tj. załącza się i automatycznie rozpoczyna nagrywanie po przekręceniu stacyjki.

Na zamienniku jedynie ładuje, tak samo jakbym podłączył pod USB.

Ładowarki mają te same parametry: 5V/1A.

Dedykowana ma te zgrubienie na kablu (o ile się nie mylę ferryt ekranujący).

Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego na zamienniku sprzęt nie działa tak samo jak na ładowarce dedykowanej?

Z góry dziękuję wszystkim
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15936285
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 384
    Czy ten zamiennik to jest dedykowany do tej kamery czy też jest to zwykła ładowarka usb ?
    Pewnie jest to zwykła ładowarka.
    Wtyk mini usb posiada 5 styków i najprawdopodobniej w oryginalnej ładowarce ten dodatkowy styk jest wykorzystywany do automatycznego uruchamiania nagrywania a w zwykłej ładowarce styk ten wisi w powietrzu.
    Lub jest zastosowana inna kombinacja na stykach danych aby uruchamiać kamerę.
  • REKLAMA
  • #3 15936324
    Owenosky
    Poziom 2  
    Jest to ladowarka z innej kamerki samochodowej GoClevera, co mnie zdziwiło, że nie jest to kompatybilne ze sobą. Dziwne dość.
  • Pomocny post
    #4 15936742
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 384
    Teoretycznie może być tak, że producent robi to specjalnie aby osprzęt nie był kompatybilny z różnymi sprzętami aby klient kupował nowy osprzęt.
REKLAMA