logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S5 - Nie włącza się bez ładowarki, bateria krótko trzyma

Ferdynand 24 Wrz 2016 22:49 2040 8
REKLAMA
  • #1 15952632
    Ferdynand
    Poziom 13  
    Ocena: 79
    Mam Samsung Galaxy S5 i mam 2 baterie: oryginalna i nowa. Z obu jest tak samo. Po całkowitym wyłączeniu telefonu przyciskiem nie idzie go włączyć. Muszę podłączyć ładowarkę, włączyć telefon i mogę odłączyć ładowarkę. Podczas pracy na baterii - nawet bez karty sim - bateria trzyma krótko. Szukałem w necie ale nic się nie poprawiło po zaleceniach internautów. Macie jeszcze jakiś pomysł ?
  • REKLAMA
  • #2 15957140
    dernis
    Poziom 16  
    Ocena: 40
    coś jest prawdopodobnie zwarte na płycie głównej, sprawdź pobór prądu i daj znać jaki jest.
  • #3 15957269
    Ferdynand
    Poziom 13  
    Jak to sprawdzić ? Zwykłym multimetrem ?
  • REKLAMA
  • #4 15958150
    pilada6086
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    pobór najlepiej sprawdzić zasilaczem serwisowym (Jeśli nie posiadasz to większość (Lepszych) serwisów gsm posiada taki sprzęt i zmierzą ci go za niewielką opłatą $$$ :) ) , pokaże ci napięcia na pcb z bateryjką i bez , podczas wciskania guzika również wartości ulegną zmianie ,
    wydaje mi się że powoli pada "power ic" lub kość pamięci , telefon podczas pracy na Dodatkowym źródle zasilania (ładowarka) nie grzeje się nie naturalnie ??
  • #5 15959330
    dernis
    Poziom 16  
    Ocena: 40
    dokładnie jak kolega wyżej mówi. Miernikiem braknie Ci ręki :) Musisz go wpiąć w szereg między baterie, a styki i odpowiednio ustawić Amperomierz.
    Możesz próbować.
    W serwisie to 15 sec, sam bym za coś takiego opłaty nie pobrał no ale ..

Samsung Galaxy S5 - Nie włącza się bez ładowarki, bateria krótko trzyma

No i trochę wiedzy na temat sprzętu, który posiadasz by się przydało.

Odsyłam do lektury

http://elektrykadlakazdego.pl/pomiar-natezenia-pradu/
  • REKLAMA
  • #6 15959377
    Ferdynand
    Poziom 13  
    Dziś to zmierzę. Podczas nieużywania telefonu, tylko leży na stole, to nie jest gorący - jest normalny. Okolice aparatu są lekko cieplejsze.
  • REKLAMA
  • #7 16060657
    Ferdynand
    Poziom 13  
    Telefon ma 2 płytki: główna oraz z gniazdem zasilania. Hm ciekawe która jest uszkodzona ?
  • #8 16060664
    Robert 1960

Poziom 32  
    Ocena: 408
    Witam, przeczyść złącza łączące płytki !
    Konto firmowe:
    P.U.T. DOMSAT
    Ignacego Rzeckiego 4/39, Lublin, 20-637 | Tel.: 697XXXXXX (Pokaż)
  • #9 16086492
    Ferdynand
    Poziom 13  
    Wymieniona płyta główna. Jest wszystko ok.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung Galaxy S5, który nie włącza się bez podłączenia ładowarki, a także ma krótki czas pracy na baterii. W odpowiedziach sugerowane są różne metody diagnostyki, w tym sprawdzenie poboru prądu za pomocą zasilacza serwisowego oraz multimetru. Wskazano na możliwość uszkodzenia płyty głównej lub "power IC". Użytkownik został również poinstruowany, aby oczyścić złącza łączące płytki. Po wymianie płyty głównej problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA