logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

hyundai matrix diesel ciężko zapala

tukasz888 30 Wrz 2016 20:14 2310 4
REKLAMA
  • #1 15964820
    tukasz888
    Poziom 2  
    Posiadam hyundaia matrixa diesla z 2003r gdy go kupiłem zapalał na dotyk jakieś pół roku temu przestał zapalać wcale wtedy kupiłem używany regulator ciśnienia paliwa. Zaczął zapalać lecz długo kręcił. kilka dni temu znowu przestał zapalać kupiłem nowy regulator i znowu długo kręci, ale zapala. Sprawdzałem wtryski nenzurkami żaden z nich nie jest uszkodzony. Nowy regulator ciśnienia paliwa na pewno nie jest uszkodzony . Więc co jest powodem ze samochód tak długo kręci. Boje się ze zimą wcale go nie odpale
  • REKLAMA
  • #2 15965011
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3468
    Uszkodzenie regulatora ciśnienia to najczęściej jego zapchanie opiłkami z kończącej się pompy, wystarczy wtedy go przeczyścić i znów podziała jakiś czas.
    Ale zamiast bawić się w zgadywanie i podmiany zacznij od podglądu w parametrach ciśnienia paliwa podczas rozruchu.
  • REKLAMA
  • #3 15965723
    tukasz888
    Poziom 2  
    A jak sprawdzić ciśnienie paliwa podczas rozruchu? Ale jak to by była kończąca się pompa wtryskowa to by szarpał albo coś innego a on po prostu nie odpala a jak już odpali to jedzie normalnie bez żadnych spadków mocy ani niczego innego.
  • REKLAMA
  • #4 15965738
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3468
    Testerem diagnostycznym.
  • #5 15965761
    tukasz888
    Poziom 2  
    kupiłem sobie kabel który łączy komputer i samochód i posiadam program SDPROG lub scanxlpro lecz obydwa te programy są po angielsku a ja tego języka nie znam i po prostu nie wiem jak je obsługiwać.

Dodano po 1 [godziny] 29 [minuty]:

Podłączyłem go i pokazuje, że ciśnienie jest 0.00, a samochód zapala więc coś jest nie tak. Gdyby pompa wtryskowa była zepsuta to ten samochód nie miał by mocy i by szrpał
REKLAMA