logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do karty Matrox Millenium 4MB PCI - skąd pobrać?

Interesant 09 Lip 2005 19:13 2817 12
REKLAMA
  • #1 1641598
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Witam, potrzebuje do w/w grafiki sterowników.
    Byłem na stronie producenta, stery teoretycznie znajdują się na FTP tylko niemożna ich pobrać (mozna czekać do U*****j śmierci), więc proszę was o pomoc.
    ps. przepraszam za foto. Niestety niedorobiłem sie "cyfrówki". (Obraz ze scanera - Karta w folii)

Z góry Dziękuje i Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • Matrox Millenium 4MB.jpg (65.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1641612
    jozefg
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 743
    A co wykrywa komputer? (menadżer urządzeń)
  • REKLAMA
  • #3 1641653
    Interesant
    Poziom 34  
    jozefg napisał:
    A co wykrywa komputer? (menadżer urządzeń)

Witam ponownie. "Standardowa Karta PCI"
    przepraszam JANKOLO WIN98
  • Pomocny post
    #4 1641668
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Interesant napisał:
    Ja szukam sterowników do grafiki.

Może łaskawie podasz wersję Windows, do której sterowników poszukujesz?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1641678
    Telex
    Poziom 28  
    Ocena: 100
    Kurna, a ja kilka dni temu do pieca posłałem orginalną płytę z sterownikami do tej karty(karta zdechła przez monitor - a raczej zerowanie). Jeśli masz płytkę z systemem poszukaj w katalogu \Drivers\Display\Matrox - powinien być PowerDesk - to były sterowniki do systemów W9x. Nie wiem czy jest Support do nowszych systemów.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 1641705
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    Najlepiej bezpośrednio od producenta:
    http://www.matrox.com/mga/support/drivers/latest/home.cfm
    Zwróć tylko uwagę, że kart o nazwie Millenium firma Matrox robiła kilka. Więc przeanalizuj tabelę, która zobaczysz w tym linku i wybierz odpowiedni wariant. Zdjęcie, które umieściłeś jest zbyt niewyraxne, aby mozna było przeczytać napisy na układach scalonych.
  • #8 1641760
    Interesant
    Poziom 34  
    jankolo napisał:
    Najlepiej bezpośrednio od producenta:
    http://www.matrox.com/mga/support/drivers/latest/home.cfm
    Zwróć tylko uwagę, że kart o nazwie Millenium firma Matrox robiła kilka. Więc przeanalizuj tabelę, która zobaczysz w tym linku i wybierz odpowiedni wariant. Zdjęcie, które umieściłeś jest zbyt niewyraxne, aby mozna było przeczytać napisy na układach scalonych.

Witam ponownie, Byłem na stronie producenta, stery teoretycznie znajdują się na FTP tylko niemożna ich pobrać (mozna czekać do U*****j śmierci)!!
    1.SEC KOREA 728 KM4232W259AQ-60 SNE071FF
    2.MGA-2164WP-C 9728KU205 64-BIT
    3.TVP3026-220PCE 9709634 9716BB
    4.77AE6YF ACT16244
    5.M28F256-15C1 V58PW9727A HONG KONG
    ps. rev: A
    Załączniki:
    • Matrox Millenium 4MB OPIS.JPG (115.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #9 1641808
    jozefg
    Przed chwilą sciągnąłem
    Załączniki:
    • Matrox Millenium driver 1677_412.exe (1.58 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #10 1641825
    Telex
    Poziom 28  
    Ocena: 100
    Mi tam z tego FTP'a idzie 10,5kB/s na SDI, więc do XP te 6,5MB potrwa z 10minut
  • Pomocny post
    #11 1641833
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 104
    To jest bardzo dobra karta , gdy nie potrzebujesz grać w najnowsze gierki , lecz pracować stabilnie z wysokiej jakości obrazem . Potrzebujesz stery pod chipset MGA-2164 . Na przyszłość , jeśli chcesz ściągać sterowniki z ftp-ów uzywaj programu FlashFXP , wybierz z listwy "Options" , "Preferences..." , zakładka "Connections" i postaw "ptaszka" przy "Use Passive Mode" . Jak na którymś ftp nie będzie to wymagane , zdejmij zaznaczenie . Generalnie przeglądarki mają problem z obsługą ftp i stąd to twoje niekończące się oczekiwanie na pobranie pliku .

Pzdr.
  • Pomocny post
    #12 1641872
    jozefg
    A to chyba będzie ten właściwy driver...
    Załączniki:
    • Matrox Mollenium II chipset MGA-2164 w9x_433c.exe (1.73 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 1642551
    Interesant
    Poziom 34  
    wladek83 napisał:
    To jest bardzo dobra karta , gdy nie potrzebujesz grać w najnowsze gierki , lecz pracować stabilnie z wysokiej jakości obrazem . Potrzebujesz stery pod chipset MGA-2164 . Na przyszłość , jeśli chcesz ściągać sterowniki z ftp-ów uzywaj programu FlashFXP , wybierz z listwy "Options" , "Preferences..." , zakładka "Connections" i postaw "ptaszka" przy "Use Passive Mode" . Jak na którymś ftp nie będzie to wymagane , zdejmij zaznaczenie . Generalnie przeglądarki mają problem z obsługą ftp i stąd to twoje niekończące się oczekiwanie na pobranie pliku .

Pzdr.

Witam ponownie, próbowałem ściągnąć Total Commanderem. Co dziwniejsze to mam w nim zaznaczony "użyj domyślnie trybu pasywnego" i dalej nic nie ściągał.

ps Dziękuje wam wszystkim za tak ekspresową pomoc i Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwano sterowników do karty graficznej Matrox Millenium 4MB PCI, które teoretycznie znajdują się na FTP producenta, lecz pobieranie z tego źródła było bardzo wolne lub niemożliwe. Użytkownik korzystał z Windows 98, a karta była wykrywana jako "Standardowa Karta PCI". Zalecano użycie programu Everest do identyfikacji modelu oraz pobranie sterowników ze strony http://www.video-drivers.com/companies/628.htm. Wskazano również oficjalną stronę Matrox z najnowszymi sterownikami: http://www.matrox.com/mga/support/drivers/latest/home.cfm, z uwagą na różne wersje kart Millenium. Podano, że karta oparta jest na chipsecie MGA-2164, a sterowniki PowerDesk były dostępne dla systemów Windows 9x. Sugerowano użycie klienta FTP FlashFXP z trybem pasywnym do pobierania plików, gdyż przeglądarki mają problemy z FTP. Pomimo ustawienia trybu pasywnego w Total Commanderze, pobieranie nie powiodło się. Podano szczegółowe oznaczenia scalaków na karcie, m.in. MGA-2164WP-C i TVP3026-220PCE. Karta jest polecana do stabilnej pracy z wysokiej jakości obrazem, nie do najnowszych gier.
REKLAMA