logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6610i - jak zdjąć simlocka, gdy kalkulator DCT4 nie działa?

kamilozz 09 Lip 2005 19:46 1600 8
REKLAMA
  • #1 1641667
    kamilozz
    Poziom 11  
    hejka..mam taki maly problem

mam telefon nokia 6610i i probuje sciagnac z niego simlocka za pomoca kalkulatora dct4...wpisuje kod i wyswietla mi sie nastepujacy komunikat: " nie mozna usunac ograniczen"

czy ktos moze mi powiedziec czemu i jak moge tego simlocka zdjac?

dzieki z gory
  • REKLAMA
  • #2 1641673
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Komunikat wyswietlil sie dlatego ze za duzo razy wpisales bledny kod, wizyta w serwisie albo u kogos kto ma boxa do nokii DCT4 jest nieunikniona, sam nic nie zdziałasz w tym momencie. Zamykamy temat bo nie ma po co zasmiecac elki :)
  • #3 1641675
    dziuba
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    jezeli probowales wiecej razy niz 3, to czeka cie tylko serwis
  • REKLAMA
  • #4 1641687
    kamilozz
    Poziom 11  
    a ma jeszcze takie pytanie...ille kosztowaloby mnie to w serwisie i co to jest box do nokii dct4?
  • #5 1641727
    ms_tech
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    ja to robie po 15 zl
  • #6 1641865
    dodo22
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    panowie a to nie taki komunikat jest: "telefon z ograiczeniami" jak sie 5 razy zle wpisze kod. wtedy blokuje sie na wszystkie sieci.
    jak kolega ma "nie mozna usunac ograniczen" to po prostu dany kod nie pasuje.
    wloz karte sim tego operatora na ktrego jest simlock i zobacz czy przyjmie karte. jesli nie to rzeczywiscie wizyta w serwisie...
  • REKLAMA
  • #7 1641877
    chillouty
    Poziom 22  
    Ocena: 10
    dodo22 napisał:
    panowie a to nie taki komunikat jest: "telefon z ograiczeniami" jak się 5 razy zle wpisze kod. wtedy blokuje się na wszystkie sieci.
    jak kolega ma "nie mozna usunac ograniczen" to po prostu dany kod nie pasuje.
    wloz karte sim tego operatora na ktrego jest simlock i zobacz czy przyjmie karte. jesli nie to rzeczywiscie wizyta w serwisie...

telefon z ograniczeniami - pojawia sie jak włozysz karte innego operatora, czyli ma smoka
    nie mozna usunac ograniczen- 5x zle wpisany kod
  • REKLAMA
  • #8 1641903
    KarizmoGSM

Poziom 28  
    Ocena: 291
    dodo22

O czym ty gadasz nic się nie blokuje na wszystkie sieci tylko blokuje się możliwość zdjęcia kodem.
    Nigdy się z czyś takim nie spotkałem żeby się blokował na wszystkie sieci.
    Konto firmowe:
    KariMax Paweł Kalkowski
    Kronikarska 8, Łódź, 92-624 | Strona WWW: www.cfiat.pl
  • #9 1641921
    kamilozz
    Poziom 11  
    wpisalem kod z 10 razy i nie zablokowalo mi sie nic, tylko po prostu nie moge zdjac simlocka..

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Nokia 6610i przy użyciu kalkulatora DCT4, który wyświetla komunikat "nie można usunąć ograniczeń". Przyczyną jest najczęściej wielokrotne, błędne wpisanie kodu odblokowującego, co uniemożliwia dalsze próby samodzielnego zdjęcia blokady. W takim przypadku konieczna jest wizyta w serwisie lub u osoby dysponującej boxem do telefonów Nokia DCT4, który pozwala na profesjonalne zdjęcie simlocka. Koszt usługi w serwisie może wynosić około 15 zł. Komunikat "telefon z ograniczeniami" pojawia się przy próbie użycia karty SIM innego operatora i oznacza aktywny simlock. Natomiast komunikat "nie można usunąć ograniczeń" wskazuje na zablokowanie możliwości zdjęcia simlocka kodem po wielokrotnym błędnym wpisaniu. Próby wpisania kodu powyżej trzech razy bez powodzenia skutkują koniecznością serwisowego odblokowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA