logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem MW3020 - logo, wykrzyknik i cyfra 3 po włączeniu. Jak naprawić?

damiane1 10 Lip 2005 21:21 861 6
REKLAMA
  • #1 1644008
    damiane1
    Poziom 12  
    Dostałem taki telefon,prawdopodobnie po upadku.Telefon się włącza wyskakuje logo Sagem i pojawia się wykrzyknik oraz na chwilę cyfra 3.
    Mam zamiar kupić kabelek i spróbować wgrać nowy soft.
    Czy jest szansa na ożywienie go?
    Jeśli ktoś miał taki przypadek proszę o porady!!!!
  • REKLAMA
  • #2 1644162
    niuniu7
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    ten telefon jest bardzo awaryjny radziłbym sie go pozbyc ja nabyłem ten sam model w salonie i odrazu był uszkodzony tzn miał uszkodzony mikrofon śmieszne bo oddałem go za 2 godziny i musiałem czekac 2 tygodnie na naprawe zamiast dostac nowy na ten czas dostałem oczywiscie zastepczy model ale dalej działy sie z nim dziwne rzeczy jesli masz jakotakie pojecie to postaraj sie rozkrecic telefon i przeczyscic płytke pod klawiaturą moze jest zabrudzona lub kiedyś podmokła i nr3 zwiera szkoda kasy na kabel do nowego softu lepiej sprzedaj go i kup inny bo to niejest dobra marka ani model!
  • REKLAMA
  • #3 1644457
    Paweł604244407
    Poziom 13  
    to jest uszkodzenie SW nie HW najprościej przelashować ale sprzęt niewielu posiada lub próbować wyedytować uszkodzone fieldy ale większość nie potrafi ich poprawnie odczytać a co dopiero edytować.
  • REKLAMA
  • #4 1644835
    grzechugd
    Poziom 21  
    Ocena: 9
    Uszkodzenie softu.
    Jest z tym troche zabawy więc lepiej oddać do serwisu i tam zrobią to za ciebie
  • REKLAMA
  • #5 1645007
    damiane1
    Poziom 12  
    Czy do wymiany softu wystarczy kabelek i jakim programem to zrobić?
  • #6 1645952
    Freexco
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Wg mnie lepiej odpuscic sobie ten model - sam przesiedziałem nad nimi troche czasu... nie spotkałem osoby która umiałaby by zrobic coś więcej w tym modelu jak zdjąć simlocka..
  • #7 1646126
    Paweł604244407
    Poziom 13  
    przecież napisałem CI jak wół że niewielu wogóle sprzęt posiada żeby to flashować a ty się pytasz o zwykły kabelek jest kabelek ale chyba jakiś niezwykły bo kosztuje równowartość kilkudziesięciu takich telefonów.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Sagem MW3020 po upadku uruchamia się, wyświetlając logo, wykrzyknik oraz cyfrę 3, co wskazuje na uszkodzenie oprogramowania (softu). Problem ten jest powszechnie uznawany za awarię softwarową, którą można próbować naprawić poprzez wgranie nowego oprogramowania (flashowanie). Jednakże sprzęt do flashowania tego modelu jest rzadki i kosztowny, a sam proces jest skomplikowany i dostępny dla niewielu użytkowników. Alternatywnie można spróbować rozkręcić telefon i oczyścić płytkę pod klawiaturą, gdyż zabrudzenia lub wilgoć mogą powodować zwarcia, które objawiają się cyfrą 3 na ekranie. Ze względu na wysoką awaryjność i trudności z naprawą, zaleca się oddanie telefonu do serwisu lub rozważenie wymiany na inny model, gdyż Sagem MW3020 nie cieszy się dobrą opinią pod względem niezawodności i dostępności narzędzi serwisowych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA