logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę

kotero 25 Paź 2016 22:17 5109 2
REKLAMA
  • #1 16018620
    kotero
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam, potrzebuje pilnej pomocy przy zmywarce która wyrzuciła wodę pod siebie.
    Nastawiłem jak zwykle zmywarkę (używam tylko multitabsów 10w1) i po dosłownie 3 minutach usłyszałem sygnał zakończenia procesu mycia po czym z lewej dolnej krawędzi drzwiczek zaczęła płynąć woda. Wyłączyłem zasilanie, osuszyłem całą zmywarkę łącznie ze zbiornikiem na sól (nigdy go nie używałem, dlaczego tam była woda?), odkręciłem pokrywę na froncie zmywarki skąd też wypompowałem około 2l wody. Z jednego z wężyków znajdujących się na środku kapała woda, w tej chwili sam już nie wiem dokładnie z którego, sprawdziłem syfon jak i zawór spustowy ale wszystko jest ok.

Pod odpięciu zmywarki od prądu i wyciągnięciu wody (w miarę możliwości) urządzenia nie włączałem. Ogólnie to gwarancja skończyła się 12dni temu, zmywarka jest mi niezbędna do normalnego funkcjonowania (zapewnia mi spokój ducha, przy trzech małoletnich córkach z tego jednej która wczoraj skończyła 2 tygodnie).

Bardzo proszę o sugestię co mogę zrobić,przeczyścić itd. aby ona ożyła :)

ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę ELECTROLUX - -AWARIA- Zmywarka Electrolux ESL6301LO wylewa wodę
  • REKLAMA
  • #2 16018708
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3360
    Jeśli dolne ramię się obraca,to znaczy, że mamy problem. Uruchom zmywarkę i zobacz, czy dolne śmigło nie stoi w miejscu (górne też sprawdź)
  • #3 16018770
    kotero
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Manualnie się obracają, jak mam sprawdzić czy przy włączonej zmywarce ramiona się obracają (nigdy nie próbowałem otwierać zmywarki podczas jej pracy) ?

Czy jest jakiś element który mógł się zapchać i spowodować przelanie się wody ? Filtry oczywiście były czyste.
REKLAMA