logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Windows 7 - Jak posortować zdjęcia w folderze według daty wykonania?

Myopic 25 Paź 2016 23:07 2934 5
REKLAMA
  • #1 16018780
    Myopic
    Poziom 11  
    Ocena: 69
    Człowiek udostępnił mi w chmurze kilkadziesiąt zdjęć do zrobienia z nich prezentacji z podkładem muzycznym. Po pobraniu tych zdjęć z chmury na mój komputer zmieniła się kolejność zdjęć, a w prezentacji mają być ustawione chronologicznie. Temu samemu człowiekowi nie chciało się nadawać nazw kolejnym zdjęciom w postaci liczb. W jaki sposób mogę te zdjęcia posortować w kolejności np. po dacie wykonania zdjęcia, lub modyfikacji? Nie znalazłem takiej opcji.
    Załączam dwa screeny.
    Windows 7 - Jak posortować zdjęcia w folderze według daty wykonania? Windows 7 - Jak posortować zdjęcia w folderze według daty wykonania?
  • REKLAMA
  • #2 16018829
    Gardzielpl
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    A pliki pobierają się jeden po drugim? Jeżeli pobierają się w kolejności w jakiej są w chmurce to po dacie modyfikacji
  • REKLAMA
  • #3 16018856
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Niestety Help/Manual do IrfanView nie jest w języku polskim ale... Za jego pomocą możesz zrobić hurtową zmianę nazw plików w oparciu o EXIF.
  • REKLAMA
  • #4 16019160
    Myopic
    Poziom 11  
    Gardzielpl, ale problem w tym, że ja nie wiem gdzie w Windows 7 jest taka opcja sortowania.
  • REKLAMA
  • #5 16019170
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1072
    Na załączonym screenie widać możliwość sortowania wg daty czy rozmiaru
    Windows 7 - Jak posortować zdjęcia w folderze według daty wykonania?
    Vista Ult w sortowaniu wg daty ma dostępne opcje:
    Windows 7 - Jak posortować zdjęcia w folderze według daty wykonania?
    Na screenie w #1 są posortowane wg nazwy.
  • #6 18672806
    Myopic
    Poziom 11  
    Temat zamykam.
REKLAMA