Chciałbym przy pomocy diod LED podświetlić rurę albo pręt o długości ok. 1,5 m i średnicy 3 cm. Nie wiem tylko, z czego powinna być wykonana ta rura. Zależy mi na tym, żeby była w miarę równomiernie oświetlona, ale diody będą tylko z jednej strony (rury będą stały na ziemi). Nie zależy mi na tym, żeby ta rura oświetlała cokolwiek. Chodzi mi jedynie o to, żeby sama rura była rozświetlona.
Proszę o radę, jakiego plexi mam do tego użyć? Powinno być przezroczyste, czy raczej matowe? Zastanawiam się jeszcze, czy lepszy efekt osiągnę używając do tego rur, czy pełnych prętów... Pytałem o takie materiały w sklepie z tworzywami sztucznymi, ale rury i pręty wykonują tylko na zamówienie, więc wolałbym wiedzieć wcześniej, co kupić...
Proszę o radę, jakiego plexi mam do tego użyć? Powinno być przezroczyste, czy raczej matowe? Zastanawiam się jeszcze, czy lepszy efekt osiągnę używając do tego rur, czy pełnych prętów... Pytałem o takie materiały w sklepie z tworzywami sztucznymi, ale rury i pręty wykonują tylko na zamówienie, więc wolałbym wiedzieć wcześniej, co kupić...