logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bateria - z kranu woda grubym strumieniem a z prysznica jak przez słomkę

milmanek 21 Lis 2016 22:04 9705 6
REKLAMA
  • #1 16077583
    milmanek
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam,
    Jak w temacie, ciepla woda z kranu gruby strumień a z prysznica jakby ktoś pluł. Nie wiem jaki piec, bo jest zabudowany w starym kominku. Wiem, że woda idzie przez piec, zbiera się w boilerze i z niego idzie do kranu.
    Dom ma pewnie 70-100 lat. Wynajmuje także tez niewiele mogę. Dostęp do pieca mam z poziomu podłogi i mogę tylko zwiększyć od low-5 gorącość wody. Może ktoś pomóc co może być przyczyną?
    Bateria - z kranu woda grubym strumieniem a z prysznica jak przez słomkę
  • REKLAMA
  • #2 16077592
    Sono2020
    Poziom 20  
    Ocena: 146
    Z którego kranu gruby strumień z tego co jest na zdjęciu czyli z baterii prysznicowej jest ok a ze słuchawki nie to znaczy że słuchawka uszkodzona zakamieniona lub bateria na prześwicei do słuchawki zepsuta.
  • REKLAMA
  • #3 16077656
    milmanek
    Poziom 10  
    Z tego co na zdjęciu leci grubo a ze słuchawki lipa.
  • #4 16077733
    kosmos99
    Poziom 38  
    Ocena: 816
    W wężyku są sitka, więc pewnie któreś się przytkało. Najlepiej wymień wężyk, a jak to nie pomoże "słuchawkę".
  • REKLAMA
  • #5 16077815
    milmanek
    Poziom 10  
    Możliwe że to ważne - cała bateria plus wężyk i słuchawka jest nowa. Ma 2 tygodnie.
  • REKLAMA
  • #6 16077999
    kosmos99
    Poziom 38  
    Ocena: 816
    Zdejmij słuchawkę i zobacz jak leci z samego wężyka, może czegoś nie wyjąłeś?
  • #7 18041120
    Zbigniew Rusek
    Poziom 38  
    Ocena: 1534
    Może jest włożona jakaś kryza ograniczająca przepływ wody przez słuchawkę prysznicową? Obecnie jest moda na dawanie różnych kryz i innych elementów ograniczających przepływ wody. Jeśli jest, to trzeba ją wymontować (to może być uszczelka z bardzo małym otworem).

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z niskim ciśnieniem wody w słuchawce prysznicowej, podczas gdy z kranu woda płynie normalnie. Wskazano, że problem może wynikać z uszkodzenia lub zatykania sitka w wężu prysznicowym, a także z ewentualnej obecności kryzy ograniczającej przepływ wody. Użytkownik dodał, że cała bateria oraz wężyk są nowe, co sugeruje, że problem może leżeć w ich instalacji lub w dodatkowych elementach ograniczających przepływ.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA