Witam, mam problem ze swoim passatem b5, mianowicie bardzo słabo grzeje w środku ( climatronik) poczytałem na różnych forach i z tego co wiem powinienem sprawdzić węże od wylotu i wlotu do nagrzewnicy, sprawdziłem są gorące wnet nie idzie ich dotknąć( silnik 90 C) Następnie polecono mi sprawdzić błędy na panelu... Sprawdziłem i wyskoczyły sobie 2 błędy (4b6 00 i 4fa 00). Doczytałem że ten pierwszy nie ma nic do regulacji temperatury wewn. Lecz interesuje mnie ten drugi czyli silniczek od regulacji flap temp. wewnętrznej , wiec wykręciłem schowek i ukazały mi się po lewej stronie 2 silniczki jeden z niebieską dzwigienka a jeden z czerwoną i tutaj jest moje pierwsze pytanie mianowicie czy przy zmianie temperatury na panelu powinny pracować 2 silniczki czy tylko ten z czerwoną, bo u mnie pracuje ten z czerwona tylko, pytam ponieważ znalazłem filmik na youtube w którym pracują 2, niestety nie mogę go dodać bo mam za mało postów dodanych lecz dla chętnych pomocy: wpiszcie sobie w wyszukiwarce yt "Passat klapy od nawiewu'. zapomniałem dodać ze na panelu wszystko gra nic nie mruga każda zmiana nawiewu działa. Czy to może być termostat ? dodam ze nie zauważyłem nigdy żadnej zmiany na zegarach temp. nie skaka. Ktoś mi tam jeszcze powiedział co do czujników i zasyfionym wentylatorku w panelu, wiec wydostałem ten panel i wyczyściłem kompresorem oczywiście blokując wentylatorek. ostatnie pytanie czy gdyby na sprubę wymienić panel od innego b5? Kuzyn ma b5 tylko po lifcie czy panel podejdzie? z góry dzięki za odpowiedzi.
ps. jako nowemu użytnikowi waszego forum musicie mi wybaczy głupie pytania jeżeli takowe są;p
ps. jako nowemu użytnikowi waszego forum musicie mi wybaczy głupie pytania jeżeli takowe są;p