Dziękuje za zainteresowanie.Znalazłem te informacje trochę wcześniej.Rysunki i opis różnią się trochę od modelu,który ja posiadam.Na wałku mam oznaczenia:
1E3 ,TDC,5E6,3E2,6E4,2E1,4E5.Pierwsze cyfry dotyczą zaworów ssących i pompek drugie wydechu,proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Wałek jak i klawiature mam jak na filmiku z You Tube "Video VEB Plus".
W którym miejscu stosują klej tak aby nie odkręcało się połączenie gwintowe? Gdzieś w okolicy "tłoczków'? ale jakich i których... Zasłyszane od fachowców którzy często regulują zawory, ale nie śmiałem dopytywać o co dokładnie chodzi.
Np. 1E3 1-regulacja ssący i pompowtrysk E3 wydech ewetualnie hamulec veb i tak analogicznie do wszystkich. A co do kleju i punktakow tam nic takiego się nie stosuje
✨ Procedura ustawiania zaworów i pompowtryskiwaczy w silniku Volvo D13C460, wersja z płytkami, wymaga zastosowania odpowiednich narzędzi oraz schematów. Użytkownicy wskazują na konieczność zakupu klucza do regulacji (0XAT9003) w Intercarsie. Wskazówki dotyczące oznaczeń na wałku rozrządu (1E3, TDC, 5E6, 3E2, 6E4, 2E1, 4E5) oraz techniki regulacji zaworów wydechowych są również omawiane. Użytkownicy dzielą się linkami do filmów instruktażowych oraz praktycznymi poradami, jak unikać uszkodzeń podczas regulacji. Wygenerowane przez model językowy.