logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiana numeru MAC na kartach Planet WL-8303 - czy to możliwe?

albertiniw 17 Lip 2005 18:27 1158 4
REKLAMA
  • #1 1660557
    albertiniw
    Poziom 16  
    Ocena: 121
    witam
    mam pytanie :
    otóż posiadam kartę Planet WL-8303 (antena podpięta bezpośrednio do karty) i teraz mam drugi komputer w domu na którym chciałbym zrobić dostęp do netu, zamierzm kupić drugą taką samą kartę +antena, i zmienić numer MAC (czyli dwie takie same karty,takie same numery mac w dwóch kompach).Pytanie brzmi czy taki zabieg jest wykonalny??? czy można zmienić mac-ka na tych kartach?czy ktoś coś podobnego robił??
    dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 1660630
    NEMO131313
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam! i chciałbyś mieć na obu kompach net?????? -jednocześnie???? Zmiana mac jest zawsze wykonalna ale to nic nie da !!!!!!!!!!!!! Najprościej tłumacząc MAC to identyfikacja i odróżnienie jednego użytkownika od innego, skąd biedny:D serwer ma wiedzieć które zapytanie idzie od jednej karty a które od drugiej jak oba mają TE SAME mac adresy kart???TAK SIĘ NIE DA mimo zmiany MAC adresu.
  • REKLAMA
  • #3 1660642
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Przy radiowkach to jest tak ze da sie zrobic net na tych samych macach i ip , bedzie to chodzilo ale dosc niestabilnie, ale nie wiem czy o to ci akurat chodzi, chyba raczej naprzemiennie :), a do zmiany mac w ustawieniach danej karty sobie smialo zmienic a jak nie to sa programiki do tego pod winde :)
  • REKLAMA
  • #4 1660754
    albertiniw
    Poziom 16  
    Ocena: 121
    zamiar jest taki żeby w danej chwili działął tylko jeden komp(albo serfuje ja albo dzieciak ;)) ) chyba że znacie lepszy sposób (najlepiej nie za drogi)
  • #5 1660761
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    najtaniej to dolozyc do stacjonarnego sieciowke i podpiac tam drugi kompik , koszt gora 30 zl :), wada wlaczony komp, inne rozwiazania duzo drozsze :)
REKLAMA