logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Manta SPK207 - wyłącza się po 15 minutach użytkowania, co może być przyczyną?

kamil-62 03 Sty 2017 22:41 1440 6
REKLAMA
  • #1 16171221
    kamil-62
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Witam. Na święta dostałem wyżej wymieniony sprzęt. Nawet fajnie gra tylko denerwujące jest wyłącznie co 15 minut. Nie ważne co bym robił z nią wszystkiego próbowałem i równo na zegarku minie 15 minut i koniec grania. Macie jakis pomysł na to ?
  • REKLAMA
  • #2 16173426
    gerdowski
    Poziom 23  
    Ocena: 171
    Nie masz czasem ustawionego wyłącznika czasowego (sleep timer)?
  • REKLAMA
  • #3 16182634
    kamil-62
    Poziom 11  
    Wyłącznik czasowy ustawiony na 2 godziny
  • REKLAMA
  • #4 16183573
    gerdowski
    Poziom 23  
    Masz jakiś schemat do tego sprzętu? Musiałbyś przyjrzeć się na płycie, jak rozwiązane jest wyłączanie (przekaźnik?). Może jakiś elektrolit stracił parametry i akurat po 15 minutach puszcza przekaźnik.
  • #5 16183966
    kamil-62
    Poziom 11  
    Niestety nic takiego nie mam. A grzebać tam zbytnio nie chcę bo to jest nowe to będzie po gwarancji.
  • REKLAMA
  • #6 16184190
    gerdowski
    Poziom 23  
    Skoro jest gwarancja to skorzystaj z niej i nie zawracaj sobie głowy tym problemem, od tego jest producent odpowiedzialny za poprawne działanie produktu, który wypuścił na rynek. Może być problem z niesprawnym softem itp.
  • #7 16539633
    dandys997
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Trafiłem na urządzenie z tym samym problemem - bez względu na tryb, po 15 minutach przełącza się w stand by ("OFF" na wyświetlaczu). Wysłałem do serwisu producenta i po 3 tygodniach oczekiwania na jakieś części okazało się, że nie są w stanie naprawić, więc wystawią korektę, z którą mam się zgłosić do sprzedającego po inny egzemplarz lub zwrot.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z głośnikiem Manta SPK207, który wyłącza się co 15 minut. Po sprawdzeniu ustawień, w tym wyłącznika czasowego, użytkownik nie znalazł rozwiązania. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie schematu urządzenia oraz ewentualne problemy z elektroniką, takie jak uszkodzone kondensatory. Zalecają również skorzystanie z gwarancji, ponieważ problem może być związany z oprogramowaniem lub wadliwymi komponentami. Jeden z użytkowników podzielił się doświadczeniem, że jego urządzenie z podobnym problemem zostało odesłane do serwisu, gdzie nie udało się go naprawić.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA