logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi B4 2.0 - Jak odczytać kody błędów i ustawić wolne obroty?

jaceksu25 18 Lip 2005 16:43 1756 7
REKLAMA
  • #1 1662707
    jaceksu25
    Poziom 19  
    Ocena: 70
    Dodano po 16 [minuty]:

PS. czy moze ktos udostepnic kody bledow do tego audi?? oraz z ktorych nozek mozna je zliczyc w audi ze zlacza..
  • REKLAMA
  • #2 1662967
    KAR26
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam- jeżeli masz gaz zwykły(rura doprowadzona do filtra powietrza) i nie możesz ustawić obrotów to ja bym radził dokładnie sprawdzić szczelność , objawy sa takie że na gazie silnik dostaje wyższych obrotów a na paliwie jeżeli jest nieszczelnośćza mieszalnikiem powietrza to lipnie zapala (a i czy mieszalnika nie rozwalilo)?
  • REKLAMA
  • #3 1663205
    jaceksu25
    Poziom 19  
    Dlatego prosze was o porade: nie przygladalem sie gdzie w B4 jest zlacze diagnostyczne i prosze o kody bledow oraz na ktorych stykach mozna je odczytac..
  • #4 1663307
    Stanisław Chwalisz
    Poziom 34  
    Ocena: 803
    Przy takiej ruinie po co Ci kody?
  • REKLAMA
  • #5 1663320
    jaceksu25
    Poziom 19  
    Chce miec pewnosc co do przeplywki oraz emulatora sondy bo lezal luzem na kolektorze wydechowym i sie nadtopil....

Dodano po 1 [minuty]:

PS. lampka CE jest wykrecona
  • #6 1663643
    KAR26
    Poziom 17  
    Ocena: 59
    Witam -nie wiem czy to da ci coś ale miałem audi przejściówkę 1.8 i podłączali gdzies w okolicy schowka pasażera (może i tam u ciebie jest gniazdo) w omedze A. mam gniazdo między kielichem a przegrodą od strony pasazera
    .dokładnie popatrz :)
  • #7 1666945
    guzik777
    Poziom 12  
    Ocena: 13
    zlacze diagnostyczne jest u mnie w skrzynce bezpieczikow, potrzebny jest specjalny kabel i progam vag
  • REKLAMA
  • #8 1667041
    jaceksu25
    Poziom 19  
    sa tam tylko jakies 2 wtyki, tam nie ma zadnego OBD bo to wczesniej widzialem. a bledy bez vag-a mozna odczytac zwyklym voltomierzem tylko potrzebuje kodow ( mam nadzieje ze w B4 tak jest) :D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odczytu kodów błędów i ustawienia wolnych obrotów w Audi B4 2.0. Użytkownik pyta o lokalizację złącza diagnostycznego oraz kody błędów, które można odczytać bez użycia interfejsu VAG, np. za pomocą voltomierza. Wskazano, że złącze diagnostyczne może znajdować się w skrzynce bezpieczników lub w okolicy schowka pasażera, jednak w Audi B4 nie ma standardowego złącza OBD, a dostęp do kodów wymaga specjalnego kabla i programu VAG. Poruszono też problem nieszczelności układu dolotowego, która może powodować niestabilne obroty na gazie i problemy z zapłonem na paliwie. Wspomniano o uszkodzeniu emulatora sondy lambda, który leżał luzem na kolektorze wydechowym i się nadtopił, co może wpływać na działanie silnika. Lampka kontrolna CE jest wykręcona, co utrudnia diagnostykę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA