logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program Graficzny - Wycinanie obiektu bez białego pola

elektroPC 24 Sty 2017 16:24 3300 6
REKLAMA
  • #1 16224413
    elektroPC
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Cześć,

Chciałem się dowiedzieć czy istnieje program w którym uda mi się wyciąć tylko i wyłącznie sam obiekt bez tego białego pola które po wycięciu zostaje? Mam Windows 10 i w Paint nie ma tak żeby wyciąć tylko to co chcemy i zapisać bez tego pola, również w programie GIMP nie idzie, gdyż zostaje "szachownica" w polu i się zapisuje kwadracik nadal, w którym jest ten obiekt który chcę wyciąć. Załączam screen o co mi chodzi, chcę aby nie było tego kwadraciku (białego pola) które jest w kółeczku, tylko najprościej mówiąc - wyciąć tylko to co chcemy, i zapisać bez tego "badziewia".
    Załączniki:
    • Program Graficzny - Wycinanie obiektu bez białego pola fot.JPG (14.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16224465
    PiotrBukowski
    Poziom 11  
    Ocena: 38
    Wycinasz w GIMPie to co chcesz i zapisujesz plik w formacie PNG z przeźroczystością. JPG nie obsługuje przeźroczystości więc zawsze doda tło. PNG nie ma takiego ograniczenia.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 16228417
    PiotrBukowski
    Poziom 11  
    Robiłeś to w GIMPie?

Dodano po 23 [minuty]:

Zrobione w GIMP'ie (tło przeźroczyste).

Program Graficzny - Wycinanie obiektu bez białego pola
  • #5 16234142
    elektroPC
    Poziom 13  
    Dopiero mi się udało obeznać to, ale z Twoją pomocą wiem chociaż że w nim się da, dzięki Wielkie!
  • #6 16237619
    PiotrBukowski
    Poziom 11  
    Nie ma za co. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 16238014
    elektroPC
    Poziom 13  
    Dopiero mi się udało obeznać to, ale z Twoją pomocą wiem chociaż że w nim się da, dzięki Wielkie.

Temat już uważam za zamknięty!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał programu do wycinania obiektów bez pozostawiania białego tła. W odpowiedziach zasugerowano użycie GIMP-a, który umożliwia zapis plików w formacie PNG z przezroczystością, co eliminuje problem z białym polem. Użytkownik miał trudności z osiągnięciem zamierzonego efektu, jednak po uzyskaniu pomocy udało mu się to zrealizować w GIMP-ie, co zakończyło dyskusję.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA