logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przegladarka firefox dla windows xp

ytrix 25 Sty 2017 13:15 3552 10
REKLAMA
  • #1 16226814
    ytrix
    Poziom 8  
    Korzystałam ze starej przeglądarki Firefox (chyba 17) ,musiałam formatować dysk. Mój sprzęt to Windows xp home 2002 SP2.
    Nie znam i nie jestem pewna innych przeglądarek jak ta. Próbowałam wgrać Firefox 50 ale zawsze coś wyskakiwało że czegoś brakuje albo błąd itd. a nawet restartował. Chciałam się zapytać. Mogę wgrać to? http: //w w w. dobreprogramy. pl/ Windows-XP-Service-Pack-3,Program,Windows,12243. html ( usunąć spacje - nie mam możliwości zamieszczania linków) aby mój sprzęt pracował już w SP3 . Wtedy nie będę miała problemów z wgraniem tej 50? Może jest inna wersja M.F. która powinna pasować do mego programu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16226822
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2248
    Service-Pack-3 to już dawno powinnaś mieć zainstalowane, z tego wynika że masz wyłączone aktualizacje, nie jest to rozsądne.
    Wymagania systemowe dla FF to :

Firefox 51.0 System Requirements
    Windows
    Operating Systems (32-bit and 64-bit)
    Windows XP SP2
    Windows Server 2003 SP1
    Windows Vista
    Windows 7
    Windows 8
    Windows 10

Z tego wynika że po aktualizacji wersja 51 będzie działać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16226914
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 16226921
    ytrix
    Poziom 8  
    Ok. Miałam włączone aktualizacje bo zauważyłam M.F. 46 i problemy z korzystania z netu. Zrobiłam dziś formatowanie dysku, dlatego chcę się upewnić co do SP3 wgrywać go ?!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 16226986
    mariuszp19
    Poziom 35  
    Ocena: 409
    ytrix napisał:
    dlatego chcę się upewnić co do SP3 wgrywać go ?!!!

Koniecznie.
  • #6 16227380
    ytrix
    Poziom 8  
    Dzięki, już się biorę za robotę :D
  • REKLAMA
  • #7 16237333
    ytrix
    Poziom 8  
    Wgrałam SP3 z myślą że problemy się skończą .Niestety nadal nie mogę wejść do netu. Mimo skanowania Avastem lub Pandą - zero wirusów.

Komputer sam się restartuje, wyskakują informacje:

- Mozilla narzędzie zgłaszania awarii.Program Firefox uległ awarii w wyniku błędu .Przy następnym uruchomieniu nastąpi próba przywrócenia otwartych okien i kart .... ( i tak w kółko)

- Wystąpił problem z aplikacją Generic Host Process for Win32 Services i zostanie zamknięta...

- Wystąpił problem z aplikacją Explorer exe i zostanie zamknięta....

- Microsoft Windows .System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie.....

I tak w kółko.
    Czy to jest możliwe że staruszek "kopnął już w kalendarz" ?
  • #8 16237974
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    Pobierz stąd: http://www.memtest.org/#downiso
    Rozpakuj, nagraj obraz na płytę i uruchom z niej komputer. Możesz także pobrać wersję na pendrive. (dwa przejścia programu).
  • #9 16239299
    ytrix
    Poziom 8  
    Dzięki, ale z tego nic nie wiem .Wkurzyłam się i zakupuje nowy komp
  • #10 16239350
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    Jak uważasz - jeżeli wszystko to zamknij temat.
  • #11 16239497
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik korzystał z przestarzałej wersji przeglądarki Firefox (17) na systemie Windows XP Home (2002 SP2) i po formatowaniu dysku napotkał problemy z instalacją nowszej wersji (50). Użytkownik został poinformowany, że powinien zainstalować Service Pack 3 (SP3), aby zaktualizować system, co umożliwi instalację Firefoxa 51. Po zainstalowaniu SP3, użytkownik nadal miał problemy z dostępem do internetu oraz z błędami systemowymi, co sugerowało możliwe uszkodzenie sprzętu. W odpowiedziach zasugerowano również przetestowanie komputera za pomocą narzędzi diagnostycznych oraz rozważenie zakupu nowego sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA