Witam mam problem z podłączeniem radia u kolegi. Koledze wlamali sie do leona i skosili radio, kupił nowe ale jest problem z podłączeniem. Chodzi o załączenie radia po przekreceniu stacyjki nie chce zadziałać. O co chodzi mierzac piny wychodzace z leona jest tak czerwony staly plus nizej czarny masa i znalazlem szary z ktorego wychodzi napięcie 12v po przekreceniu stacyjki teraz tak z radia wychodzi zolty baterry + czyli stale 12 nizej czarny masowy ten masowy i czerwony ktory powinien isc pod stacyjke ale podlaczajac go pod ten szary ze stacyjki napiecie spada do 2,6 V i sie nie zalacza. Radio się tylko zalacza jak podepne ten czerwony pod staly 12 V. Potem zrobilem tak ze ten z radia czerwony wyjalem pin i podlaczylem pod te 12 do stacyjki zmierzylem napiecie i jest 12,5 ale podlaczajac na krotko masowy traci się zpowrotem na te 2 V. Pomyslalem że coś z masa i podpialem bezpośrednio pod mase aku i to samo. Nie mam już zadnego pomyslu. Radio jego sprawdzalem u siebie i dziala ok, potem wzialem moje i to samo nie działa... A zależy nam by działało ze stacyjki bo to porazka by wyłączać radio ręcznie... Może ktoś ma jakiś pomysł...?? Radio to pionieer. I moje i jego.