logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie wykrywa karty sieciowej USB

xKamil352 28 Sty 2017 16:23 5838 6
REKLAMA
  • #1 16234898
    xKamil352
    Poziom 6  
    Witam, ostatnio zainstalowałem Win7 na komputerze. Wszystko pięknie, tylko mam problem, ponieważ system w ogóle nie wykrywa mojej karty sieciowej (http://www.tp-link.com.pl/download/TL-WN725N_V1.html). Myślę, że to przez brak sterowników do niej, ale żeby w ogóle zainstalować do niej te nieszczęsne stery system musi wykryć kartę. Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16235134
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    Masz zainstalowane sterownik do chipsetu/płyty głównej? Inne urządzenia na USB są widoczne w systemie?
  • REKLAMA
  • #4 16235154
    xKamil352
    Poziom 6  
    jimasek napisał:
    Masz zainstalowane sterownik do chipsetu/płyty głównej? Inne urządzenia na USB są widoczne w systemie?

Na komputerze nie mam żadnych zainstalowanych sterowników, inne urządzenia (klawiatura, mysz) są widoczne i działają normalnie.
  • REKLAMA
  • #5 16235160
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2671
    xKamil352 napisał:
    Na komputerze nie mam żadnych zainstalowanych sterowników

No to wiesz gdzie leży problem.
  • #6 16235167
    xKamil352
    Poziom 6  
    2323wojtek napisał:
    Widziałeś już tą stronę ? Artykuł dotyczy co prawda trochę niższego modelu karty ale może też zadziałać u Ciebie.

http://www.tp-link.com.pl/faq-226.html

http://www.tp-link.com.pl/faq-228.html

Nie widziałem artykułu wcześniej. Próbowałem sposobu z drugiego linku, jednak nie mam takiego pliku, który trzeba wybrać. Ja mam po prostu aplikacje 'Setup', chyba że tamten plik jest gdzieś schowany

Dodano po 33 [sekundy]:

jimasek napisał:
    xKamil352 napisał:
    Na komputerze nie mam żadnych zainstalowanych sterowników

No to wiesz gdzie leży problem.

Czyli wystarczy zainstalować sterowniki do płyty głównej i powinno mi wyszukać kartę?
  • #7 16235232
    2323wojtek
    Poziom 18  
    Ocena: 83
    Nie musisz mieć takiego samego pliku jak w linku ,który podałem. Powinieneś wskazać folder z wersją Windowsa jaki posiadasz .Tam są 2 foldery pod 32 i 64 bitowy system.
    Czyli jak masz rozpakowane sterowniki, wybierasz Driver Files a później wskaż folder wersji systemu jaki posiadasz. Sterownik ma rozszerzenie inf.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował system Windows 7, ale napotkał problem z wykryciem karty sieciowej USB TL-WN725N. W odpowiedziach zasugerowano, aby najpierw zainstalować sterowniki do chipsetu płyty głównej, ponieważ inne urządzenia USB działają poprawnie. Podano również linki do artykułów dotyczących instalacji sterowników oraz wskazówki dotyczące wyboru odpowiednich folderów z plikami sterowników. Użytkownik został poinformowany, że nie musi mieć dokładnie takiego samego pliku jak w podanych linkach, a wystarczy wskazać folder z wersją systemu Windows.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA