logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kontrola przepustowości - Jak poprawnie ustawić kontrolę przepustowości na kompa

grol112 29 Sty 2017 16:45 4959 3
REKLAMA
  • #1 16237467
    grol112
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Witam.
    Jak poprawnie ustawić kontrole przepustowości, mam w domu router tp-link Model TL-WR841N i jest podłączony do komputera, korzystają z routera 2 laptopy i czasami jak ich zapotrzebowanie do internetu jest zbyt wysokie w danym czasie to ja praktycznie nie mogę korzystać z internetu na komputerze bo wszystko "leci" do laptopów i chciałbym ustawić żeby do wszystkiego internet leciał równo bez względu na zużycie w danej chwili i w tym problem, że jak jest Zakres adresów IP to nwm gdzie znaleźć IP żeby ustawić minimalny dopływ internetu do komputera, żeby poniżej nie zeszło.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16237604
    grol112
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    jimasek napisał:
    Próbowałeś w taki sposób - http://tplink-forum.pl/index.php?/topic/1346-...uracja-bandwidth-control-na-routerze-tp-link/ - TP-Link musi być podłączony przez port WAN do internetu.
    Jakie masz w ogóle parametry łącza?

A skąd wezme Mac addresy kart sieciowych dla każdego komputera? I to IP jakie mam wpisać takie samo jak na ss?
  • #4 16237615
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2674
    Wszystko sprawdzasz na komputerach klientach przez polecenie ipconfig /all
REKLAMA