logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Digiprog 3 - Brak połączenia przez OBD2, dziwne odczyty, brak korekty

uotletrivers 29 Sty 2017 18:09 3666 9
REKLAMA
  • #1 16237735
    uotletrivers
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Proszę o pomoc .Mam digiprog3 chiński i po podłączeniu kabla do auta wyskakuje mi dziwny przebieg i niema możliwości korekty kto mnie poprowadzi jak to naprawić dodaje fotki jak to wygląda
    Załączniki:
    • Digiprog 3 - Brak połączenia przez OBD2, dziwne odczyty, brak korekty 20170129_175837_HDR.jpg (1.52 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Digiprog 3 - Brak połączenia przez OBD2, dziwne odczyty, brak korekty 20170129_175825.jpg (1.17 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Digiprog 3 - Brak połączenia przez OBD2, dziwne odczyty, brak korekty 20170129_175822_HDR.jpg (1.3 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16237833
    coperfild
    Poziom 35  
    Ocena: 1696
    Pisze że idzie klipsem st01 pamięć 95020 .
  • REKLAMA
  • #3 16237839
    uotletrivers
    Poziom 8  
    klipsem też próbowałem i nie mogę to samo pokazuje tak jak by w ogóle się nie łączyło
  • REKLAMA
  • #4 16237845
    coperfild
    Poziom 35  
    Ocena: 1696
    To odczytaj programatorem jak masz.
  • #5 16237918
    uotletrivers
    Poziom 8  
    Mógł byś powiedzieć krok po kroku jak to zrobić nie znam się na tym nie wiem co do czego służy myślałem że podłącze kablem i będzie działaś jak na filmikach na YouTube . Dostałem płytkę w zestawie i nawet nie mogę połączyć się z komputerem nic nie czyta normalnie krew mnie zalewa od 2 tygodni
  • #6 16238607
    bodzio012
    Poziom 33  
    Ocena: 779
    To napisz jeszcze jak próbowałeś clipsem. Pytam z ciekawości żeby dalej nakierować CIę jak to ogarnać
  • #7 16238771
    uotletrivers
    Poziom 8  
    NIe chciał bym się ośmieszyć jestem zielony ale ,widziałem na filmie i zrobiłem tak samo ,czyli rozebrałem licznik klips podłączyłem do digiproga i podpiołem go do tej płytki od licznika w miejscu pokazanym na filmiku który widziałem i wybrałem na ekranie digiproga model auta wpisałem przebieg i wyskoczyło znowu to samo .... mam jeszcze pytanie do czego służy płytka dołączona do tego zestawu i czy nie da rady zrobić tego przez ten kabel obd2 ???
  • #8 16238852
    WBART
    Poziom 19  
    Ocena: 156
    Coś mi się wydaje że zaraz ktoś będzie szukał wsadu do licznika
    Po pierwsze ciekawe jakie masz klipsy , bo te chińskie w zestawie to raczej lipa. Diga zależy jakiej jakości ale z reguły robi niewiele z tego co powinna robić , poza tym żeby była komunikacja z kompem to trzeba ją doposażyć na płycie głównej. Wszystko można odszukać w sieci.
  • REKLAMA
  • #9 16239403
    uotletrivers
    Poziom 8  
    Panowie tak jak napisałem jestem zielony więc odpowiedzi typu odczytaj se programatorem albo znajdź se w sieci dużo mi nie pomagają..... jeśli bym znalazł w sieci to bym tutaj nie pytał.W sieci są tylko filmiki jak goście podłączają pod obd2 pstrykają 3 przyciski i korekta zrobiona. Ja potrzebuję żeby mi ktoś wytłumaczyl normalnym językiem czy trzeba coś wgrać wymienić itp.
  • #10 16239960
    bodzio012
    Poziom 33  
    Ocena: 779
    Przede wszystkim zobacz czy z dobrej strony założyłeś, po drugie możesz wejść nie w auto a w odczyt konkretnej kości i wtedy widzisz wsad, jeśli masz samo FF FF albo OO tzn że zły odczyt

Dodano po 46 [sekundy]:

Nie da się wszystkiego odczytać clipsem bez wylutowania, przynajmniej nie z Twoją wiedzą

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z chińskim urządzeniem Digiprog 3, które po podłączeniu do OBD2 wyświetla dziwne odczyty przebiegu i nie umożliwia korekty. Pomimo prób użycia klipsa do odczytu pamięci 95020, użytkownik nie uzyskuje poprawnych wyników. W dyskusji pojawiają się sugestie dotyczące odczytu programatorem oraz sprawdzenia jakości klipsów, które mogą być niskiej jakości. Użytkownik prosi o szczegółowe instrukcje, ponieważ nie ma doświadczenia w tej dziedzinie. Wskazano, że niektóre operacje mogą wymagać wylutowania pamięci, a także że konieczne może być doposażenie urządzenia w odpowiednie komponenty.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA