Jakie środowisko programistyczne wybrać do programowania, tego procka, chciałbym coś bezpłatnego. W grę wchodzą dwa języki C i assembler. Patrze na Codesourcery, ale chciałbym programy pisać w Eclipse i nie wiem jak to wszystko pożenić.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlucas234 napisał:W grę wchodzą dwa języki C i assembler.
lucas234 napisał:Dzięki za pomoc. Stanęło na razie na AC6. Ja mam zaleciałości z Atmegi chciałbym mniej więcej programować jak na atmelu w związku z tym szukam bibliotek plików nagłówkowych typu attiny2313.h tylko dla stm. Gdzie to znaleźć, bo znajduje tylko standardowe pliki nagłówkowe języka C typu stdio.h itp.
Moderowany przez dondu:Post raportowany. Takie sprawy proszę załatwiać przez PW, gdyż dla moderatora obsługującego raport powstaje niezręczna sytuacja, że post dot. sposobu moderacji także podlega moderacji.
lucas234 napisał:bo Ac6 też nie wydaje mi się tym czym bym chciał.
lucas234 napisał:Gdzieś na necie widziałem kod z plikiem nagłówkowym stm32f103.h, ale teraz nie wiem gdzie...
lucas234 napisał:Spróbuje i assemblera do prostych rzeczy
lucas234 napisał:SPL-a już nie ma jest HAL - nie mów hop - czasem się przydaje.bo SPL czy inne wymysły są nie dla mnie i chyba powiększają ilość potrzebnej pamięci na kod programu.
Piotrus_999 napisał:Ciekaw jestem ile w swoim RTOS-ie kolega @freddie Chopin napisał asemblera (stawiam ze pewnie ze 100 linijek jak już wyjścia nie miał)?
Freddie Chopin napisał:Z ciekawości sprawdziłem i niewiele się pomyliłeś