logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Case 1056 XL - Podnośnik nie opuszcza ramion po uruchomieniu silnika

Krzychu9112 01 Lut 2017 19:48 5298 4
REKLAMA
  • #1 16245769
    Krzychu9112
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Witam. Mam problem otoz ciagnik po odpaleniu odrazu podniosł ramiona do gory i juz ich nie opuszcza. co moze byc przyczyna jakis ukryty zawor ktory sie zaciał czy cos??? dodam ze nie reaguje na manetki podnosnika ani pokretło na błotniku a rozdzielacz trzysekcyjny działa poprawnie...
  • REKLAMA
  • #2 16262380
    diesel022782
    Poziom 17  
    Ocena: 114
    BORG napisał:
    Nie koniecznie to musi być zwarcie. Przyczyną może być zacięty elektrozawór. Nie będę kłamał, nie znam tego modelu. Podobny przypadek miałem w MF 6160. Ciągnik opuszczał podnośnik, jednak nie dało się już go podnieść. Pomijając historię tamtego MF, proponuję wpiąć zamiast cewek podnoszenie/opuszczanie, żarówki o podobnej mocy. Jeśli cewka ma 13W - proponuję żarówkę 10W. Jeśli po wciśnięciu manetek góra/dół żarówki zapalą się, to instalacja jest sprawna i przyczyny należy szukać w hydraulice. Jeśli któraś z żarówek nie zapali się - szukamy po kablach.
    bezpieczniki w jakim stanie?
  • REKLAMA
  • #3 16263884
    BORG
    Poziom 21  
    Ocena: 210
    Nie koniecznie to musi być zwarcie. Przyczyną może być zacięty elektrozawór. Nie będę kłamał, nie znam tego modelu. Podobny przypadek miałem w MF 6160. Ciągnik opuszczał podnośnik, jednak nie dało się już go podnieść. Pomijając historię tamtego MF, proponuję wpiąć zamiast cewek podnoszenie/opuszczanie, żarówki o podobnej mocy. Jeśli cewka ma 13W - proponuję żarówkę 10W. Jeśli po wciśnięciu manetek góra/dół żarówki zapalą się, to instalacja jest sprawna i przyczyny należy szukać w hydraulice. Jeśli któraś z żarówek nie zapali się - szukamy po kablach.
  • REKLAMA
  • #4 16264876
    diesel022782
    Poziom 17  
    Ocena: 114
    BORG napisał:
    bezpieczniki ok?
  • #5 16266422
    Krzychu9112
    Poziom 2  
    Ocena: 10
    Panowie akurat w tym modelu elektrozawory czyli cewka jest tylko do włączania przedniego napędu a reszta nie ma nic wspólnego z elektronika. Hydraulika zewnętrzna jest na osobnym 3-sekcyjnym rozdzielaczu a podnośnik ma swój w sobie...
REKLAMA