logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Parametryzacja wartości przy programowaniu AATT DSC PC1550

zbychu6 02 Lut 2017 08:43 918 3
REKLAMA
  • #1 16246781
    zbychu6
    Poziom 10  
    Proszę o pomoc. Jako że spotkało mnie zmaganie się z reliktem przeszłości centralką DSC PC1550 gdzie przyjazność programowania jest szczytem przejrzystości i czytelności... potrzebuję zmienić typ dwóch linii, na linię z opóźnieniem (na czas wyłączenia/ włączenia.
    Z manuala wynika, iż robi się to w podprogramie [11] - definiowanie linii dozorowych. Składnia kodu składa się z 2 cyfr parametryzujących ustawienie linii gdzie kolejno należy wpisywać ustawienia dla kanałów od 1-6.
    O ile drugi parametr na którym mi zależy - czyli typ linii [0] dla linii opóźnionej , [1] natychmiastowej, rozumie o tyle kompletnie nie wiem na czym polega pierwszy parametr nazwany jako charakter linii. gdzie linia może być:
    [0]wolna/głośna
    [1]wolna/cicha
    [2]szybka/głośna
    [2]szybka/cicha
    I ten wybór mogę dokładnie sparamertyzować w sekcji [17] =>i tak linia szybka 10 ms a linia wolna => od 10 do 990 ms.
    Co to jest i które ustawienie wybrać dla stref z czujnikami ruchu oraz dla stref sabotażowych. gdzie wolne a gdzie szybkie i z jaką wartością?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16247070
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 16247116
    zbychu6
    Poziom 10  
    sharp super! Takiej wiedzy mi było trzeba. Powiedz mi bo być może wiesz, ja sie nie doczytałem a już chyba znam na pamięć tą instrukcję po dzisiejszym nocnym doktoryzowaniu się z niej. Do rzeczy: Właściwie mam do zmiany (edycji) tylko linię czwartą na opóźnioną. Aby zaprogramować tą czwartą linię muszę prze-klikać kody dla linii 1-6. W jaki sposób zamiast parametryzować na nowo ,spowodować by zostało to co było do tej pory na liniach 1-3, zmodyfikować 4, i znów 5 i 6 zostawić bez zmian. Mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi.
  • #4 16247261
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA