Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Błąd kompilacji dla płytki Arduino/Geniuo uno

Szamek_pl 02 Feb 2017 11:29 1857 6
  • #1
    Szamek_pl
    Level 3  
    Witam, mam pewien problem z programowaniem Arduino. Jestem początkującym i nie znam się na niektórych sprawach. A więc tak - mam Arduino około 3 miesięcy, wszystko działało dobrze, kod dało się przesłać na płytkę i w ogóle wszystko działało, lecz parę dni temu chciałem wgrać kod i wyskoczył mi błąd: "Błąd kompilacji dla płytki arduino/geniuo uno". I ogólnie nie wiem jak to naprawić, niektóre kody działają, niektóre nie. Dodam, że na innym komputerze wszystko dobrze działa.
    Do you have a problem with Arduino? Ask question. Visit our forum Arduino.
  • #2
    grko
    Level 33  
    Aby otrzymać jakąkolwiek pomoc na tym forum to:
    1. Napisz swojego posta po Polsku.
    2. Załącz to co wyświetla się w konsoli budowania tutaj. Tylko nie bitmapę. Czysty tekst wklejony w odpowiedni syntax.

    Bo na chwilę obecną mogę tylko przesłać wirtualne wyrazy współczucia, że nie działa.
  • #3
    Szamek_pl
    Level 3  
    Czyli mam podać tekst z konsoli? Staram się otrzymać pomoc, niedużo wiem na temat Arduino. Jeśli chodzi o tekst z konsoli:
    Code: c
    Log in, to see the code



    Taki kod (np)
    A błąd
    Code: c
    Log in, to see the code

    Jeśli o to ci chodziło i proszę być wyrozumiałym.
  • #4
    namok
    Level 25  
    Tekst błędu zaznaczasz myszką, a potem Ctrl+c i wklejasz.
    Błąd masz tu:
    Code: c
    Log in, to see the code
    i brak końcowej klamry '}' w funkcji loop().
  • #5
    User removed account
    User removed account  
  • #6
    Szamek_pl
    Level 3  
    Przepraszam Namok tych błędów normalnie w kodzie nie ma to przez to ,że co chwile musiałem go zmieniać .Już poprawiam ten błąd
  • #7
    namok
    Level 25  
    Szamek_pl wrote:
    Przepraszam Namok tych błędów normalnie w kodzie nie ma to przez to ,że co chwile musiałem go zmieniać .Już poprawiam ten błąd
    Nie musisz mnie przepraszać. Mnie to nie boli ;).