logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UKF-kaMotorola GP2000 - polska instrukcja i opis przestrojenia

jan kaszubowski 03 Lut 2017 12:40 1164 3
REKLAMA
  • #1 16249753
    jan kaszubowski
    Poziom 9  
    Witam Wszystkich
    Posiadam UKFkę Motorola GP2000, niestety muszę ją przestroić. Zakładałem ten wątek jakiś czas temu, ale nic nie wskórałem, zostawiłem temat, a teraz znowu jestem zmuszony do niego powrócić, bo jest mi ona potrzebna.
    Jeżeli ktoś jest w posiadaniu instrukcji (najlepiej po polsku) z opisem poszczególnych klawiszy oraz metodą ręcznego jej przestrojenia, to będę wielce zobowiązany. Na Youtube są jakieś filmiki, ale nic mi nie wychodzi, tym bardziej, że nie wiem co się robi w danym momencie. Znam jedynie częstotliwości na których urządzenie powinno pracować, i tyle.
    Moja UKFka to: Motorola GP2000
    model: AZH49RCH8AA9

Z ostatniej chwili.. otóż mam instrukcję angielską, serwisową, i widzę, że nie poradzę sobie sam ze strojeniem urządzenia, jeżeli jest ktoś z okolic Trójmiasta, to może zgodziłby się za drobną odpłatnością zrobić to dla mnie?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16250484
    jan kaszubowski
    Poziom 9  
    Tak, na pierwszy rzut oka wygląda to dość prosto, ale:
    1 - nie mogę znaleźć opisów poszczególnych klawiszy, np. który to PTT lub Monitor?
    2 - patrząc w instrukcję serwisową (patrz załącznik) strona np.39 widzimy ile jest innych niż częstotliwość parametrów do ustawienia. Ja jestem zainteresowany VFO Mode. Chciałbym wiedzieć jakie te parametry powinny mieć wartości.
    Załączniki:
    • gp2000.pdf (17.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA