logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrotik / 951/ soft 6.38.1 - Mikrotik - notoryczne rozłączanie sieci WiFi

gkmaster 03 Lut 2017 22:28 2400 2
REKLAMA
  • #1 16251145
    gkmaster
    Poziom 17  
    Ocena: 106
    Witam
    mam problem z mikrotikiem 951 - notorycznie rozłącza mi sieć WiFi na Dell E6220. Dzieje się to notorycznie średnio co 10-15 min. Doprowadza mnie to do szału bo wystarczy, że wyłączę i włączę ponownie kartę wifi i internet znowu działa. Na 100% jest to wina mikrotika ponieważ podłączenie do innego AP rozwiązuje problem. Wracam na mikrotika i problem jest. Wcześniej nie było z tym problemu - problem się pojawił po którejś aktualizacji i już miałem ten kłopot - poprzednim razem kłopot się rozwiązał bo gość z serwisu od mojego ISP wgrał mi niestandardową konfigurację mikrotika bo jak sam stwierdził nie lubi default-owego ustawienia ponieważ przysparza samych kłopotów. Teraz zrobiłem format do ustawień fabrycznych bo nie mogłem się do niego dostać i problem wrócił - może ktoś się już spotkał z tym problemem i wie co trzeba zrobić aby ta siec się nie rozłączała.
  • REKLAMA
  • #2 16264446
    pitron
    Poziom 24  
    Ocena: 99
    Soft 6.38.1 jest wyjątkowo nieudany nie pamiętam już tak dziurawej wersji, wszyscy czekają na 6.38.2.
    Osobiście wróciłem do 6.37.3 bo miałem problemy z mostem bezprzewodowym między dwoma Mikrotikami.
    Nie wiem czy robiłeś kopię ustawień w zakładce files powinien zostać zapisany konfig nawet po resecie.
  • #3 16291348
    gkmaster
    Poziom 17  
    Ocena: 106
    Wywalenie z sieci Mikrotika rozwiązało problem - zatem zamykam temat.
REKLAMA