logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung UE40D6000 - jak na stałe wyłączyć funkcję 3D w menu serwisowym?

nokusserwis 06 Lut 2017 12:18 1977 1
REKLAMA
  • #1 16256857
    nokusserwis
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam, pytanie do zaawansowanych serwisantów, czy jest możliwość wyłączenia funkcji 3D na stałe?
    Posiadam telewizor Samsung UE40D6000, który ma na wyposażeniu taką opcję, jednak chciałbym ją wyłączyć na stałe, tak ażeby nie dało się jej uruchomić z pilota.
    Często uruchamia się przypadkiem, nie mam okularów i nie zamierzam nigdy ich kupować, na co dzień korzysta z tego tv osoba starsza i jest to denerwujące.
    W menu serwisowym nie widzę takiej opcji, natomiast widziałem, że w modelach D5000/D5500, w serii F6400 również była taka opcja typu ON/OFF.
    Tzn. po wejściu w :"MRT OPTION" była taka opcja.
    Załączniki:
    • Samsung UE40D6000 - jak na stałe wyłączyć funkcję 3D w menu serwisowym? WP_20170206_12_49_00_Pro[1].jpg (1008.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16257530
    nokusserwis
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    A może ktoś wie jak wejść w ten wygaszony tryb "expert", być może tam siedzą jakieś dodatkowe opcje, jednak nie znalazłem nigdzie info o tym trybie, albo hardwarowo można by go jakoś wyłączyć?
    Konwersja z 2D do 3D na naziemnej telewizji działa tylko na nie których kanał,są to kanały HD oraz kilku innych,gdy się włączy np. polsat,tvn itp to wyskakuje napis że "Niedostępny", czyli telewizor tak jakby nie może przekonwertować obrazu.
REKLAMA