logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

samsung galaxy grand prime brak internetu

damian1320 06 Lut 2017 17:19 4446 9
REKLAMA
  • #1 16257477
    damian1320
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z telefonem samsung galaxy grand prime. Nie działa mi internet z orange, a na innym telefonie działa bez problemu. Dodam że telefon kupiłem używany i był on chyba z
    t-mobile. Pomóżcie bo już niewiem co mam robić lub gdzie iść.
    Za pomoc z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16257561
    cxzcxz123
    Poziom 32  
    Ocena: 284
    Przyszły Ci ustawienia konfiguracyjne po włożeniu nowej karty SIM?
  • #4 16257767
    damian1320
    Poziom 9  
    raptowny13 napisał:
    Telefon nie posiada simlocka? Włącz roaming danych. Jak włączyć transmisje danych to raczej wiesz?

niewiem czy nie posiada simlocka, jak można to sprawdzić. Próbowałem też z włączonym roamingiem danych

Dodano po 2 [minuty]:

cxzcxz123 napisał:
    Przyszły Ci ustawienia konfiguracyjne po włożeniu nowej karty SIM?

przyszły ale to nic nie dało
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 16257852
    damian1320
    Poziom 9  
    raptowny13 napisał:
    Jeśli włożyłeś kartę sim i telefon loguje się do sieci to nie ma simlocka. Resetowałeś telefon?

mam ten telefon około pół roku ale od soboty mam internet, może być tak że simlock nie został do końca zdjęty ??
  • #9 16257861
    damian1320
    Poziom 9  
    Dominik.F napisał:

próbowałe ale sms z konfiguracją nie dociera do mnie,ręcznie też konfigurowałem ale bez rezultatu
    Dodano po 1 [minuty]:
    raptowny13 napisał:
    Nie ma takiej możliwości.Gdybyś miał simlocka to telefon by się nie logował do sieci. Przywróć ustawienia fabryczne w telefonie.

zaraz zgram wszystko z telefonu i będę próbował resetować
    Dodano po 44 [minuty]:
    Po resecie telefonu dalej to samo,internet pojawi się na chwilę i zaraz gini. Czy da coś twardy reset ??

Czy może być to wina słabego zasięgu w tym telefonie
  • #10 16263112
    mazi292
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    A jak masz włączoną transmisję danych to coś pisze?? 3G, H obok zasięgu??

Obstawiam ustawienia internetu no ale skoro robiłeś i nic to nie dało to jeśli czujesz się na siłach to wgraj nowy soft odinem może pomoże

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu w telefonie Samsung Galaxy Grand Prime, mimo że karta SIM działa w innym urządzeniu. Telefon był używany i prawdopodobnie pochodził z sieci T-Mobile. Użytkownicy sugerują sprawdzenie, czy telefon ma simlocka, włączenie roamingu danych oraz przywrócenie ustawień fabrycznych. Użytkownik potwierdza, że nie otrzymuje SMS-ów z konfiguracją i po resecie problem nadal występuje. Pojawiają się sugestie dotyczące sprawdzenia ustawień transmisji danych oraz ewentualnego wgrania nowego oprogramowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA