logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy J5 - Aparat nie łapie ostrości

Emmpo 08 Lut 2017 16:58 8367 5
REKLAMA
  • #1 16262440
    Emmpo
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    Witam, posiadam telefon Samsung Galaxy J5 i mam problem z aparatem. Mianowicie nie mam szybki od aparatu bo się zbiła, ale normalnie łapało ostrość, a teraz zauważyłem że przestało, co najwyżej z daleka jak robię zdjęcie to jest dobrze. Musze wymienić wtedy tą szybkę i będzie dobrze?
  • REKLAMA
  • #2 16262456
    qwerty97m
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Spróbuj przywrócić do ustawień fabrycznych. Nic nie kosztuje a może zadziałać :), jak nie pomoże no to wtedy bawić się z szybką.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16263880
    AK_Service
    Poziom 12  
    Ocena: 32
    Nie łapie ostrości bo się mechanizm w optyce zaciął przez brud który się do niego dostał
  • REKLAMA
  • #5 16264155
    raptowny13

Poziom 18  
    Ocena: 50
    Szybka działa jako soczewka/obiektyw jak zwał tak zwał. Bez niej aparat nie będzie łapał ostrości. Znajduje się ona na korpusie. Pozostaje wymienić korpus albo samo szkiełko. Szkiełko delikatnie podgrzewasz suszarką czy co tam masz w pobliżu, podważasz je następnie czyścisz pozostałości kleju (przy okazji przetrzyj delikatnie aparat patyczkiem do uszu) i naklejasz nowe. Przy naklejaniu nowego zwróć uwagę, żeby pozbyć się foli ochronnych ze szkiełka.
    Konto firmowe:
    ASPOL
    Świątniki 61, Pabianice, 95-200
  • #6 16265288
    Erka09
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Moim zdaniem przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie pomoże w tym przypadku. Jedynie wymiana szybki.
REKLAMA