logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do zintegrowanej grafiki na płycie głównej Fujitsu 750MHz

iron29 20 Lip 2005 20:07 1290 7
REKLAMA
  • #1 1668467
    iron29
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Witam
    Przywiozłem z Niemiec kompa , płyta główna Fujitsu, 750Mhz 256RAM.Nic więcej nie wiem o płycie głw. Grafika zintegrowana na płycie głównej.Posiada także DVD. Do tej pory był system Win98 w wersji niemieckiej , sformatowałem i wrzuciłem XP Profesional. Żadnych oznaczeń na płycie.Problem tkwi w tym że nie mam do grafiki sterowników. Znalazłem co nie co w necie , niby są to stery do tego rodzaju grafiki ale nie moge zainstalować. Jeszcze dodam że jest to w obudowie która "leży , a nie stoi" nie wiem jak to ująć. Klawiatura na podczerwień i jest jeszcze do tego pilot.Fajnie byłoby gdyby ktoś mógł mi w tym pomóc.Moje GG 6248069
  • REKLAMA
  • #2 1668487
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    Uzyj Everest i zobacz czy wyswietli jakies informacje o plycie.Poszukaj tez najklejek na obudowie i jeszcze raz zobacz czy napewno na plycie nie ma żadnych oznaczen.Podaj tez typ tej zintegrowanej grafiki (wyswietli sie w Everest).
  • REKLAMA
  • #3 1668637
    Talibanczyk
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 75
    Co tu po lokedze KOLOBOS poprawiac :P

hehehe :)

Co do plyty to sie przyjrzyj czasami napisy za male wytrawione na plycie tak jak sciezki... czasem jakis niepozorny sumbol moze ci popdpowiedziec np: BCY-1827 <to jest tylko przyklad>
    Wez wpisz w googlach taki symbol... i moze cos sie znajdzie...
    druga sprawa to czasami sa nakleone symbole plyt na slotach PCI, GP czy ISA. przyjrzyj sie im z boku.

Patrzaleś od spodu plyty.??? - moze tam cos jest.
  • REKLAMA
  • #4 1670392
    GRIN
    Poziom 30  
    Ocena: 203
    Jest to być może Matherboard z seri Simens-Fujitsu z Chipsetem i815 sprawdz spisz i podaj tu na forum dokładne Dane Chipsetu (to co na nim pisze)
  • REKLAMA
  • #5 1700498
    iron29
    Poziom 12  
    Witam ponownie
    Może to coś pomoże?
    Załączniki:
    • Dok1.doc (54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 1700708
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10425
    :arrow: iron29
    Nie mogles zapisac w everescie raportu i wkleic zawartosci na forum? Po co ten word i do tego jeszcze ten screen?
  • #8 1704952
    iron29
    Poziom 12  
    Jak będę miał dostęp do tego kompa to napiszę coś więcej, bo w tej chwili jest u teściowej.:cry:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada komputer z płytą główną Fujitsu o taktowaniu 750 MHz i 256 MB RAM z zintegrowaną grafiką, po formacie i instalacji Windows XP Professional nie ma sterowników do grafiki. Brak oznaczeń na płycie głównej utrudnia identyfikację sprzętu. Wskazano użycie programu Everest do uzyskania szczegółowych informacji o płycie i układzie graficznym oraz dokładne sprawdzenie płyty, także od spodu, w poszukiwaniu oznaczeń lub symboli, które można wyszukać w Internecie. Sugerowano, że płyta może bazować na chipsecie Intel i815 lub 440BX. Podano link do bazy sterowników DriverGuide z hasłem dostępu, co może pomóc w znalezieniu odpowiednich sterowników. Autor planuje dostarczyć więcej informacji po ponownym dostępie do komputera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA