logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eurotec SM 201 1500 W – opinie użytkowników do domowego remontu kuchni

Qbajach 10 Lut 2017 19:38 5961 9
REKLAMA
  • #1 16268521
    Qbajach
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Co o niej sądzicie? Eurotec Model SM 201 1500 W. :)
    Czy warta jest swojej ceny, chodzi mi bardziej o użytek domowy, mam do wyremontowania kuchnie i szukam jakiejś maszynki za dobrą cenę. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Bardzo mi zależy na fachowej ocenie tego sprzętu.:)
  • REKLAMA
  • #2 16268563
    ShakeAll
    Poziom 20  
    Ocena: 134
    Eurotec to niestety najniższa półka.
    Jeśli ma być tylko na jeden raz, to kup cokolwiek najtańszego z gwarancją i używaj tak, żeby zdążyło się zepsuć przed końcem gwarancji :)
  • #3 16268596
    Qbajach
    Poziom 2  
    A przecinarka Kraft&dele tylko że 600W? Moge mieć też do przecięcia płytki 60x60,więc nie wiem czy sobie poradzi :D
  • REKLAMA
  • #4 16269715
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    Mam przecinarkę z tego segmentu cenowego- jakąś Dedrę 450W kupioną na jedną robotę i na razie nie chce się zepsuć. Mam ją kilka lat i już drugą tarczę. Do amatora myślę, że się nawet nadaje. Mocą nie powala, trzeba dostosować prędkość cięcia do mocy urządzenia, ale daje radę nawet z gresem. Maksymalnie ciąłem płytki 45x45, z większymi może być problem ze względu na mały rozmiar podstawy, stolika przecinarki. Z wad wymienię jeszcze tarcze z tendencjami do bicia. Trzeba się trochę pomęczyć, żeby w miarę poprawnie ją ustawić. Ale trudno, jakość adekwatna do ceny.
  • REKLAMA
  • #5 16269722
    Qbajach
    Poziom 2  
    Czyli bardziej opłaca się chyba tą Kraft&dele 600W niż ta Eurotec :D myślę że wystarczy na kilka remontów :D Dziękuję za podpowiedzi :D Jakbyście jeszcze mieli jakąś sprawdzoną do 200 zł to proszę o nazwy :D
  • #6 16270013
    Jerzy Trojniarz
    Poziom 17  
    Ocena: 72
    Witam.Mam właśnie kupioną przecinarkę z tej firmy ECSM15,moc 1500W,2800 obr/min.Plytek jeszcze nią nie ciąłem,ale mam założoną tarczę do drewna i były cięte listwy z deski 32mm,na długości 1,5m.Szybkość cięcia zadowalająca,ale z mocą 1500W to chyba troszkę przesada.Płytki będą dopiero cięte,ale sądzę że też powinna dawać radę.Jest dość cicha.Cena to 200zł i na moje potrzeby wystarczające narzędzie do pracy.Ile wytrzyma to czas pokarze.
  • #7 16270023
    Qbajach
    Poziom 2  
    Czyli chyba wygrała ta Kraft&dele :D myślę że w domu sprawdzi się w sam raz, a i stół ma dość duży to duże płytki powinny pójść gładko :D
  • REKLAMA
  • #8 16649594
    mackam3
    Poziom 10  
    Podpinając się pod temat.
    Chcę nabyć przecinarkę do glazury z możliwością cięcia drewna.

Do wyboru mam taką maszynę 1500W za 220zł
    http://allegro.pl/przecinarka-stolowa-do-glazury-drewna-plytek-sm201-i6817928607.html

Lub np. taką za 148zł na miejscu w Castoramie, tylko że ona ma 450W a jednak obroty/min są takie same.
    https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i...przecinarka-do-glazury-opp-450-w.html#product
    Na allegro taka sama maszyna obecnie kosztuje 177zł

Może mi ktoś doradzić w wyborze oraz wytłumaczyć zasadę działania ?

Tj. 1500W vs 450W a obroty na minutę zbliżone do siebie.

Pozdrawiam
  • #9 16649883
    Michelson
    Poziom 26  
    Ocena: 305
    Witam.
    Ta przecinarka z Castoramy moim zdaniem ma podaną prawdziwą moc, natomiast tą moc z allegro musisz podzielić przez trzy, bo ta przecinarka nie ma więcej niż 500W, a producenci, dystrybutorzy i sprzedawcy oszukują nieświadomych kupujących. Obie to ten sam segment cenowy. Po zmianie tarczy może i jakieś drewno się tym potnie, ale raczej jakieś listewki.
    Pozdrawiam.
  • #10 16650210
    marek49ae
    Poziom 24  
    Ocena: 254
    Michelson napisał:
    Po zmianie tarczy może i jakieś drewno się tym potnie, ale raczej jakieś listewki.
    Posiadam taką przecinarkę firmy Eurotec 500W, ma chyba z 10 lat. Przecięła duuuuużo płytek,kostki brukowej, i jeszcze więcej desek na listewki. Zasadą jest kupowanie dobrych tarcz tnących, bo przy tej mocy byle co nie będzie cięło. Wymieniłem tylko wyłącznik, bo tamten się rozszczelnił, dostał kurzu i przestał działać.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat przecinarki do glazury Eurotec Model SM 201 o mocy 1500 W, zastanawiając się nad jej opłacalnością w kontekście domowego użytku. Wiele osób wskazuje, że Eurotec to sprzęt z najniższej półki, odpowiedni jedynie na jednorazowe użycie. Alternatywnie, model Kraft&dele 600 W zyskał pozytywne opinie, sugerując lepszą jakość i wydajność. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z innymi modelami, takimi jak Dedra 450 W oraz Eurotec 500 W, podkreślając znaczenie dobrych tarcz tnących dla efektywności cięcia. Wskazują również na różnice w mocy i obrotach między modelami, co wpływa na ich wydajność w cięciu płytek i drewna.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA