logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VoipBuster - Darmowe międzynarodowe rozmowy na stacjonarne, ograniczenia minutowe

artur00 20 Lip 2005 22:23 7940 19
REKLAMA
  • #1 1668845
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Witam
    Znalazłem taki oto programik i postanowiłem podzielić się informacją o nim z użytkownikami elektrody.
    Progam nazywa się VoipBuster można go pobrać z:
    http://www.voipbuster.com/en/download.html
    program umożliwia darmowe wykonywanie międzynarodowych rozmów głosowych na telefony stacjonarne, jednak jak wszyscy wiemy nie ma nic za darmo, 1 rozmowa może trwać 1 minutę, oto treść maila którą dostajemy po bezpłatnej rejestracji, wyjaśnia wszystko

"Hello VoipBuster tester,

Thank you for downloading VoipBuster. You can now call loads of international destinations for free!

However, there are some limits to our free call-policy. To counter the misuse of our network, and to reserve capacity for our genuine testers, free calls are limited to 1 minute per call. To enjoy full and unlimited free calls, please sign in via our website and buy 1 euro worth of credit :

http://www.voipbuster.com/en/buycredits.html

We wish you lots of fun with your free phone calls!"

sam dzwoniłem jedynie na polskie telefony stacjonarne
    pamiętające o numerze kierunkowym do polski +48 i numerze kierunkowym miasta
    Miłych rozmów
    Pozdrawiam
    artur
    ps. jeżeli moderator uzna że to jednak nie najlepszy dział proszę o przeniesienie
  • REKLAMA
  • #2 1669400
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    No to zobaczymy wypróbujemy coś wydaje mi się, że to nie możliwe żeby za darmo można było dryndać nawet na skypa trzeba wykupić rozmowy nio ale dzięki za cynk sprawdzę sobie to. Pozdrawiam :)
  • #3 1669402
    artur00
    Poziom 25  
    jak juz napisałem wyżej u mnie działa :)
    myśle że to tylko jakiś niedługi okres testowy, ale jak narazie działa
  • #4 1670155
    Goris
    Poziom 11  
    to nie pierwszy tegu typu program. kiedyś korzystałem z bubble [chyba tak sie nazywał]. można było z niego zdzwonić za darmo bez żadnych ograniczeń czasowych, ale po jakimś czasie skończył sie okres próbny.
    przypuszczam, że w necie jest więcej tego typu programów. wystarczy dobrze poszukać.
  • REKLAMA
  • #5 1708961
    Kapsis
    Poziom 25  
    Ocena: 16
    tak w necie jest od groma tych programow i kazdy predzej czy pozniej zostaje zablokowany albo staje sie platny . VOIPBUSTER dziala bardzo dobrze,obecnie go uzywam z limitem na 1minute:) dziala zawsze na obszarze polski
  • #6 1709432
    Adek8703
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam mały problemik z tym programem bo mam win98 :cry: co zrobić zeby to sie wogule włączyło??moze ktoś ma jakąś łatke albo coś w tym stylu?
  • REKLAMA
  • #7 1736313
    matrix1000
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    VoipBuster tak to naprawde działa można dzwonić za free na stacjonarne na tej stronie on jest:
    http://www.voipbuster.com a ja troche pokombinowałem
    w tym programie i moge dzwonić za free nawet na komórki :D

zasrane marzenia...
  • REKLAMA
  • #8 1736444
    k4be
    Poziom 31  
    Ocena: 332
    najpierw dało się za darmo dzwonić na stacjonarne, ale coś się zrobiło i już nie można (nawet po formacie i utworzeniu nowego konta...)
  • #9 1736601
    pietia86
    Poziom 26  
    Ocena: 91
    Witam
    Bardzo mnie ten temat jakim jest VOIP zaciekawił. Zainstalowałem program i coś nie moge dzwonić :( . Pokazuje mi się takie okienko ( załącznik ) Możliwe że to łącze nie pozwala ( radiówka 256kbps w obie strony ) ?
    Aha no i nie wiem czy ja to dobrze robie - najpierw wpisuje numer +4841XXXXXXX i wciskam zieloną słuchawkę . Tak to powinno chyba być, prawda ?
    Załączniki:
    • VoipBuster - Darmowe międzynarodowe rozmowy na stacjonarne, ograniczenia minutowe voip.JPG (11.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 1736622
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Napis na dole obrazu wyjaśnia przecież wszystko:
    Rozmowa zakończona. Numer na który dzwonisz nie znajduje sie w darmowej strefie.
  • #11 1736687
    k4be
    Poziom 31  
    Ocena: 332
    właśnie tak się teraz pojawia, wcześniej dało się normalnie dzwonić.
  • #12 1736738
    pietia86
    Poziom 26  
    Hmm a próbuje zadzwonić na numer stacjonarny. To na jakie numery moge dzwonić?
    I jeszcze jedno: Czy to nie jest spowodowane czasem tym że łącze się przez radiówke ?
  • #13 1736871
    dyuk
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Nic dziwnego że nie można już dzwonić za darmo na terenie Polski , bo teraz już obok Super deal nie jest napisane free free tylko cena 1,1 z vatem . A więc długo się nie nacieszyliśmy tym komunikatorem , ale jest jeszcze dobra wiadomość są jeszcze państwa gdzie można dzwonić za darmo np. Anglia . Mam nadzieje że ktoś znowu znajdzie taką fajną zabawkę ... :)
    Załączniki:
    • VoipBuster - Darmowe międzynarodowe rozmowy na stacjonarne, ograniczenia minutowe buster.JPG (252.27 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 1737080
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    A macie jakiś programik z którego AKTUALNIE można dzwonic do Polski ?

Dodano po 8 [minuty]:

CHŁOPAKI ! Dodzwoniłem się tym programem do USA ( ASUS ). I zamówiłem sobie sterowniki do mojej płyty głownej ! Odlot :)
  • #15 1738794
    pietia86
    Poziom 26  
    A czy ktoś z was dodzwonił się gdzieś programem WWTelcoPhone ??
    Ja zainstalowałem go i po zarejestrowaniu nadal nie moge dzwonić.
  • #16 1738815
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    pietia86 napisał:
    A czy ktoś z was dodzwonił się gdzieś programem WWTelcoPhone ?? Ja zainstalowałem go i po zarejestrowaniu nadal nie moge dzwonić.

W informacji o programie jest napisane:
    In just a few minutes, you can start to enjoy free, unlimited calling between wIPphones with all the features of traditional phones (i.e. Caller ID, Call Waiting, Conference Calls), but without the cost.
    Receive and place calls to any regular, non-Internet telephone in the world for just a fraction of the price with our many customized calling plans and superb voice quality.

Czyli za darmo są rozmowy między użytkownikami programu TelcoPhone, a dzwonienie na telefony "nieinternetowe" czyli normalne nie jest darmowe, lecz kosztuje "fraction of the price".
  • #17 1739224
    pietia86
    Poziom 26  
    Aha, to już wszystko jasne . Myślałem że sie nadal da dzwonić za darmo na tel stacjonarne bo niedawno znalazłem na elektrodzie posta w którym ktoś pisał że dzwonił z tego programu darmowo do telefonów domowych.
  • #18 1910450
    grzegorzsawczak
    Poziom 21  
    Ocena: 14
    Czyli już nie ma programów, aby dwonić za darmo na telefony nieinternetowe dłużej niż minuta czasu.
  • #19 1910484
    radziow
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Niestety już nie pozwala dzwonić do Polski za free zostają teraz tylko inne kraje (nadal 1 minuta rozmowy)
  • #20 1977349
    artur00
    Poziom 25  
    Witam
    myśle że temat wyczerpany, VoIp już nie pozwala na darmowe wykonywaniu rozmów, chętnym pozostaje szukać podobnych programów
    proszę o zamknięcie tematu
    Pozdrawiam
    artur

Podsumowanie tematu

✨ VoipBuster to program umożliwiający darmowe wykonywanie międzynarodowych rozmów głosowych na telefony stacjonarne z limitem jednej minuty na połączenie w ramach bezpłatnej wersji testowej. Aby korzystać z nieograniczonych rozmów, konieczne jest doładowanie konta kredytem. Użytkownicy potwierdzają działanie programu, jednak zauważają, że darmowe połączenia na numery polskie zostały ograniczone lub zablokowane, a darmowe rozmowy dostępne są jedynie do wybranych krajów, np. Anglii. W dyskusji pojawiły się także informacje o innych podobnych programach VoIP, które często mają ograniczone okresy próbne lub stają się płatne. Problemy techniczne zgłaszane dotyczą kompatybilności z systemem Windows 98 oraz ograniczeń sieciowych (np. łącza radiowe). Użytkownicy podkreślają, że obecnie nie ma programów pozwalających na darmowe, dłuższe niż minuta rozmowy na telefony stacjonarne w Polsce. Temat uznano za wyczerpany, zachęcając do poszukiwania alternatywnych rozwiązań VoIP.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA