logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lg g3 screen flickering - Opłacalność zakupu rozbitego telefonu

2cisnienia 13 Lut 2017 07:38 885 1
REKLAMA
  • #1 16274676
    2cisnienia
    Poziom 9  
    Witam. Moja g3 w sumie dostała juz 3 nowe zycia (Wymiana panelu wyswietlacz+dotyk). Po ostatnim przeszczepie po upływie bodajże dwóch dni pojawił sie właśnie problem jak z tematu. Wyświetlacz przyciemniał się po czym robił się czarny. Na samym początku wystarczył sam restart urządzenia. Niestety problem zaczął się nasilać, tzn. w coraz krótszych odstępach czasu ekran się wygasał. Chodziło tylko podświetlenie ekranu. Szperając po rożnych forach postanowiłem według porad użytkowników rozebrać ponownie telefon do gołej płyty głównej i używając termopary podgrzać minimalnie procesor ponieważ jak twierdzili użytkownicy, winowajcą tego problemu są niby zimne luty. Tak więc spróbowałem zrobić tak jak pisali lecz nie zważylem na problem z termoparą, która jest uszkodzona i daje o wiele większą temperaturę niż ta wskazana na potencjometrze. Tak więc jak można już wywnioskować, krótko mówiąc spaliłem procesor. Po dłuższym okresie czasu nadazyła sie okazja zakupu g3 z rozbitym dotykiem. I teraz główne pytanie. Winowajcą tego całego problemu był rzeczywiscie procek lub płyta główna, czy problem leżał w zamienniku wyswietlacza. Mam nadzieje, że dokona się 4 zmartwychwstanie biedaka. Z góry dziękuję za pomoc . Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
  • REKLAMA
  • #2 16277481
    raptowny13

Poziom 18  
    Ocena: 50
    Najprawdopodobniej winowajcą był wyświetlacz,z tego co opisujesz robiło się gdzieś zwarcie. Trzeba było reklamować go (zakładam,że kupiłeś na allegro). kto w ogóle słyszał o podgrzewaniu procesora?
    Konto firmowe:
    ASPOL
    Świątniki 61, Pabianice, 95-200
REKLAMA