Witam
Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze nowego laptopa do domu. Oto podstawowe kryteria:
- urządzenie nowe, bez preferencji marki
- laptop do internetu, gier on-line, oglądania filmów i pracy biurowej
- cena w zakresie od 2500 do 3000 złotych (być może uda się zwiększyć, ale im niższa tym lepiej)
- matryca 15'6'' matowa
- procesor: preferowany Intel i5 lub lepszy, ale możemy tutaj ponegocjować
- pamięć RAM min. 4GB
- dysk SSD 250 GB lub więcej
- Windows 10 w komplecie (od biedy może być Windows 7 lub 8)
- w miarę solidna obudowa (chodzi o to, żeby plastiki nie były miękkie i nie uginały się jak plastelina)
- w miarę wydajna grafika, może być dedykowana jeśli się uda zmieścić w cenie
Jak widać, warunki są mocno wyśrubowane i dolnym pułapie cenowym ciężko coś znaleźć. W okolicach górnego pułapu wstępnie zainteresowały mnie takie modele:
- Acer F5-573G
- ASUS P2530UA
- ASUS P2530UJ
- HP ProBook 450 G3
- Lenovo Ideapad 510-15
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi modelami i który z nich będzie najlepszy? Ewentualnie może jest jeszcze coś, co przeoczyłem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Krystian
Potrzebuję Waszej pomocy w wyborze nowego laptopa do domu. Oto podstawowe kryteria:
- urządzenie nowe, bez preferencji marki
- laptop do internetu, gier on-line, oglądania filmów i pracy biurowej
- cena w zakresie od 2500 do 3000 złotych (być może uda się zwiększyć, ale im niższa tym lepiej)
- matryca 15'6'' matowa
- procesor: preferowany Intel i5 lub lepszy, ale możemy tutaj ponegocjować
- pamięć RAM min. 4GB
- dysk SSD 250 GB lub więcej
- Windows 10 w komplecie (od biedy może być Windows 7 lub 8)
- w miarę solidna obudowa (chodzi o to, żeby plastiki nie były miękkie i nie uginały się jak plastelina)
- w miarę wydajna grafika, może być dedykowana jeśli się uda zmieścić w cenie
Jak widać, warunki są mocno wyśrubowane i dolnym pułapie cenowym ciężko coś znaleźć. W okolicach górnego pułapu wstępnie zainteresowały mnie takie modele:
- Acer F5-573G
- ASUS P2530UA
- ASUS P2530UJ
- HP ProBook 450 G3
- Lenovo Ideapad 510-15
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi modelami i który z nich będzie najlepszy? Ewentualnie może jest jeszcze coś, co przeoczyłem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Krystian