Już kiedyś miałem z tym problem i wystarczyło wpisać "wsreset.exe" w oknie "Uruchamianie" (Win+R). Niestety teraz nie mogę się tego tak łatwo pozbyć. Nie mam też punktu przywracania (za mało miejsca na dysku). Pod tym adresem znalazłem kilka sposobów na naprawę tego błędu:
http://www.errorlive.com/error-code-0x80070426
Niestety mam problem ze sprawdzeniem metody 2 i 5. W 2 sposobie nie jestem pewien polskiego tłumaczenia "Software Licensing", a w 5 nie mogę zatrzymać usługi "WinDefend" w Menedżerze zadań (odmowa dostępu).
Dzięki za pomoc.
--- edit 1 ---
W Panelu sterowania (Win+I) wyszukałem "Rozwiązywanie problemów". Później:
System i zabezpieczenia: Rozwiąż problemy z usługą Windows Update > ...nic nie znalazł... > Spróbuj ponownie jako administrator
Po naprawie i restarcie nie miałem już tego błędu. Rozwiązanie znalazłem tutaj. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale wcześniej resetowałem ustawienia IE11.
--- edit 2 ---
Co jakiś czas błąd wraca, ale tym razem spróbowałem innego sposobu (źródło):
Win+X > Wiersz poleceń (administrator) > wklejamy to:
sfc /scannow
Jeśli skanowanie nic nie wykryło to wklejamy to:
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Po restarcie Windows Defender powinien się normalnie uruchomić.
http://www.errorlive.com/error-code-0x80070426
Niestety mam problem ze sprawdzeniem metody 2 i 5. W 2 sposobie nie jestem pewien polskiego tłumaczenia "Software Licensing", a w 5 nie mogę zatrzymać usługi "WinDefend" w Menedżerze zadań (odmowa dostępu).
Dzięki za pomoc.
--- edit 1 ---
W Panelu sterowania (Win+I) wyszukałem "Rozwiązywanie problemów". Później:
System i zabezpieczenia: Rozwiąż problemy z usługą Windows Update > ...nic nie znalazł... > Spróbuj ponownie jako administrator
Po naprawie i restarcie nie miałem już tego błędu. Rozwiązanie znalazłem tutaj. Nie wiem czy ma to znaczenie, ale wcześniej resetowałem ustawienia IE11.
--- edit 2 ---
Co jakiś czas błąd wraca, ale tym razem spróbowałem innego sposobu (źródło):
Win+X > Wiersz poleceń (administrator) > wklejamy to:
sfc /scannow
Jeśli skanowanie nic nie wykryło to wklejamy to:
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
Po restarcie Windows Defender powinien się normalnie uruchomić.