logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki Tracer - pierdzenie przy włączaniu/wyłączaniu

Soanseth 16 Lut 2017 19:08 657 4
REKLAMA
  • #1 16283824
    Soanseth
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Siema, problem jest taki. Kupiłem dzisiaj do komputera nowe głośniki tracera, ogólnie brykają bardzo ładnie, dla mnie wystarczająco grają, ale jest jeden problem którego obejść nie potrafią (lajk) i martwię się że pieniądze pójdą w błoto, bo w końcu coś je strzeli.

Od gniazdka idzie listwa, do niej podpięty jest monitor, komputer, router i owe głośniki. Wcześniej, z innymi modelami grajków, żadnych problemów nie było. Teraz kiedy włączam lub wyłączam zestaw (2+1) to głośniki pierdzą takim pojedynczym prykiem.
    Próbowałem z innym gniazdkiem, również pierdziało. Na dodatek monitor który stoi między głośnikami, również ma dziwne objawy, otóż przy włączaniu czy wyłączaniu zestawu, występuje chwilowe zakłócenie w postaci paska który w losowym miejscu się pojawia.

Jestem totalnym tłukiem tej kwestii, więc bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 16283904
    Włodzimierz Wojtiuk
    Poziom 32  
    Ocena: 272
    1) Widocznie ten typ tak ma (rewelacyjna konstrukcja).
    2) Nie podoba Ci się - oddaj do sklepu (niezgodność z umową)!

3) Czy użycie oryginalnego włącznika (o ile go posiadają) coś zmienia?
  • REKLAMA
  • #3 16284434
    Soanseth
    Poziom 10  
    Problem w tym, że podłączony do gniazdka w innym pomieszczeniu tego prykania nie wydaje, wiec to inna kwestia.

Oryginalnego włącznika, czyli czego? Bo jeśli masz na myśli pstryczek z tyłu subwoofera, to już nie mam pojęcia co to za pytanie.
  • REKLAMA
  • #4 16284463
    Włodzimierz Wojtiuk
    Poziom 32  
    Ocena: 272
    Soanseth napisał:
    Bo jeśli masz na myśli pstryczek z tyłu subwoofera,

Tak
  • #5 16285259
    Soanseth
    Poziom 10  
    Jeśli głośniki są podpięte do innego gniazda w pokoju, tak

edit.
    włączania światła w przedpokoju również wywołuje niewielkie pryknięcie.
REKLAMA