logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja PL do Philips Aloris TD5100: zmiana wybierania i regulacja dzwonka

ololol 21 Lip 2005 13:49 1979 15
  • #1 1670259
    ololol
    Poziom 11  
    witam
    pilnie poszukuje instrukcji po polsku !!! do telefonu Philips Aloris TD5100
    z góry dziękuję,
    głównie chodzi mi jak zmienic wybieranie z impulsowego na tonowe oraz regulację głosności dzwonka bo strasznie cichutki jest :)
  • Pomocny post
    #2 1671486
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Zmiana sposobu wybierania na tonowe:

1. Nacisnąć "R/strzałka z rombem"
    2. Nacisnąć "3"
    3. Nacisnąć "0"
    4. Nacisnąć ponownie "R/strzałka z rombem"

Jeżeli chciałbyś powrócić na impulsowe to w punkcie 3 naciśnij "1".

Co do dzwonka to doczytałem się jedynie o zmianie melodii.

1. Nacisnąć "R/..."
    2. Nacisnąć "2"
    3. Nacisnąć "0"
    4. Nacisnąć "R/..."
    5. Nacisnąć cyfrę z zakresu "1 do 4".
  • #3 1673683
    ololol
    Poziom 11  
    witam
    dzięki serdeczne:)
    jakby ktoś wiedział jak regulować głośność.............
  • #4 2958995
    Romioo
    Poziom 11  
    Witam, próbowałem zmianę dzwonków tak jak opisywaliście ale niestety bez powodzenia. Może wie ktos jeszcze jak wprowadzić do książki telefonicznej nowe numery(wczesniej wykasować stare). A tak wogóle może ktoś posiada polską instrukcje obsługi, bo z tej niemieckiej nic niestety nie rozumiem, liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam
  • #5 2959071
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Wprowadzanie numerów do pamięci jest bardzo proste. Z instrukcji wynika, aby wprowadzić nowy numer należy:
    1. Nacisnąć symbol książki (mignie dwa wyświetlaczu razy symbol rombu)
    2. Wpisać numer (max 20-cyfrowy)
    3. Ponownie nacisnąć symbol książki
    4. Nacisnąć wybraną cyfrę np. 1 (pod nią będzie dany numer)

Wybieranie (później) z pamięci
    1. Podnieść słuchawkę (wcisnąć symbol słuchawki)
    2. Nacisnąć symbol książki
    3. Nacisnąć 1 (przykładowo)

Wpisanie nowego numeru pod daną komórke pamięci (od 0 do 9) automatycznie kasuje stary wpis w tym miejscu. Jeżeli jednak chcesz wykasowac koniecznie stary wpis np.3, bez podawania nowego numeru to naciskasz kolejno:
    1.Symbol książki
    2.Symbol ksiązki
    3.Żądaną cyfrę np.3
  • #6 2959848
    Romioo
    Poziom 11  
    Dzięki za cenne informacje odnośnie wpisanie nowych nr. do ksiązki telefonicznej, prosiłbym jeszcze o instrukcje odnosnie zmiany melodi dzwonka i głośności. pozdrowionka Piotr...
  • #7 2959966
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ja sam nie mam takiego aparatu, aby to co piszę móc próbować. Czytam to w instrukcji i tu zamieszczam. Odnośnie zmiany melodii dzwonka, to w instrukcji jest mowa o zmianie melodii.
    1. Nacisnąć romb
    2. Nacisnąć 20
    3. Nacisnąć romb powinna być słyszana melodia w ciągu 3 sekund
    4. Można wpisać cyfrę od 1 do 4
    5. Nacisnąć romb
  • #8 2960844
    Romioo
    Poziom 11  
    Mógłbyś mnie jeszcze poinstrułować ja podgłosić lub ściszyć dzwonek???
  • #9 2964586
    Romioo
    Poziom 11  
    Nikt nie jest w stanie mi pomóc jak podgłosić dzwonek?
  • #10 2964704
    mchajka
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Dzwonek można jedynie wyłączyc
    program 10 wył program 11 wł
  • #11 2964837
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    mam aloris-a w domu niestety niema tak efektywnego dzwonka-głosności,i musisz się z tym pogodzic,chyba że wbudujesz w baze dodatkowy układ dzwonka
  • #12 2971950
    Romioo
    Poziom 11  
    No niestety muszę, dzięki za informacje...
  • #13 3211224
    Romioo
    Poziom 11  
    Witam, mam jeszcze jedno pytanko: czy podczas braku energi elektrycznej ten aparat powinien działać czy nie, wydaje mi się ze tak. Mój nie działa, co może być powodem, zbyt słaba bateria ???
  • #14 3211390
    PICIA
    Poziom 33  
    pomyśl....linia jest wpieta w bazę i sygnał jest podawany radiowo ...więc jak odlaczysz zasilacz od bazy....to jak elektronika bazy ma działać???

ps
    proste porównanie.

Ty jesteś kierowcą samochodu-(słuchawka)- masz samochód(baza aparatu) samochód jest zatankowany paliwem(zasilacz Bazy) -jesli w samochodzie niema paliwa(nie właczony zasilacz) ...to jak pojedziesz???(uzyskasz sygnał w słuchawce)
  • #15 3211882
    Romioo
    Poziom 11  
    No niby bardzo proste, a więc minusem każdego bezprzewodowego aparatu jest brak możliwości korzystania z niego podczas braku energi elektrycznej.
  • #16 3212027
    PICIA
    Poziom 33  
    Romioo napisał:
    No niby bardzo proste, a więc minusem każdego bezprzewodowego aparatu jest brak możliwości korzystania z niego podczas braku energi elektrycznej.

tak-chyba ze zrobisz zasilanie awaryjne z akumulatorem tz bufor

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy telefonu bezprzewodowego Philips Aloris TD5100, w szczególności instrukcji w języku polskim dotyczącej zmiany trybu wybierania z impulsowego na tonowe oraz regulacji głośności dzwonka. Zmiana wybierania na tonowe odbywa się przez sekwencję klawiszy: "R/strzałka z rombem", następnie "3", "0" i ponownie "R/strzałka z rombem". Powrót do impulsowego wymaga w punkcie trzecim naciśnięcia "1". Zmiana melodii dzwonka realizowana jest przez naciśnięcie "R/rombu", "2", "0", ponownie "R/rombu" i wybór cyfry od 1 do 4. Regulacja głośności dzwonka nie jest dostępna – dzwonek można jedynie wyłączyć lub włączyć za pomocą programów 10 (wył.) i 11 (wł.). Użytkownicy potwierdzają, że głośność dzwonka jest niska i nie ma fabrycznej możliwości jej zwiększenia bez ingerencji sprzętowej. Ponadto omówiono sposób wprowadzania i kasowania numerów w książce telefonicznej telefonu, co odbywa się przez symbol książki i przypisanie numerów do pozycji 0-9. W kwestii zasilania podkreślono, że aparat nie działa bez zasilacza bazy, co jest typowe dla telefonów bezprzewodowych, a awaryjne zasilanie wymaga zastosowania bufora z akumulatorem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA