logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Transmiter czy wzmacniacz sygnału Wifi

Melo83 24 Lut 2017 19:06 5640 7
REKLAMA
  • #1 16304288
    Melo83
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam Panowie,
    Mam w mieszkaniu 60 m2 w nowym budownictwie problem z internetem na konsoli PS4.
    Dostawca internetu to INEA sygnał do mieszkania doprowadzony jest do mieszkania światłowodem z niego sygnał rozsyłam po mieszkaniu routerem TP Link TL-Wr740N (specka http://www.tp-link.com.pl/products/details/TL-WR740N.html#specifications).

Router jest za 40 calowym TV ledowym który mocno ekranuje, problem polega w tym że gram w sypialni gdzie konsola jest schowana w szafie typu komandor (podczas grania szafa jest otwarta) i kiedy zamknę drzwi żeby rozmowa wieczorem nie niosła się na całe mieszkanie siła sygnału jest za słaba żeby otworzyć przeglądarkę na konsoli a nie wspomnę o graniu po prostu nie ma szans .

W załączniku testy robione speed testem w pokój gier to miejsce gdzie gram test robiłem przy zamkniętych drzwiach.

Prośba o doradzenie czym rozwiązać ten problem.

1, Nowy lepszy router, jak tak to jaki ?

2, Transmitery sieciowe

instalacja jest dobrzy przygotowana wszystkie gniazdka w mieszkaniu są na jednym bezpieczniku prócz łazienki i użądzeń kuchennych typu zmywarka, kuchnia itd.

3, Wzmacniacz sygnału Wifi.

Budżet to 120-150 PLN

Bardzo proszę o odpowiedzi, które są pełne z wyjaśnieniem ponieważ lubię wiedzieć co i dlaczego z góry bardzo dziękuję wszystkim osobą, które podejmą się pomocy mojej osobie.

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Internet.xlsx (9.72 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16305068
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1529
    plik xlsx - to zdecydowanie nie zachęca do pomocy.

PowerLine - tak, sprawdza się u ludzi.

repeatery/extendery/wzmacniacze - nie, często problemy u ludzi, połowi przepustowość.
  • REKLAMA
  • #3 16305272
    Melo83
    Poziom 9  
    Dzięki za odpowiedź.

Plik nie zachęca z względu na sposób wykonania czy wartości w nim przedstawione?
  • #4 16305448
    bogiebog
    Poziom 43  
    ze względu na
    - nie otwiera się w przeglądarce
    - brak offica
  • REKLAMA
  • #5 16305465
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1079
    Wrzuć normalne zdjęcia na forum.
  • REKLAMA
  • #6 16305479
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Też poszedł bym w transmitery PLC są bardziej stabilne od radia. Polecam TL-WPA8630 KIT zestaw z punktem dostępowym.
  • #7 16305495
    bogiebog
    Poziom 43  
    jimasek napisał:
    Polecam TL-WPA8630 KIT zestaw z punktem dostępowym.

Aż przysiadłem jak zobaczyłem cenę za tą zabawkę :)

Obawiam się że wąskim gardłem będzie transmisja PLC, nie WIFI.
  • #8 16306748
    Melo83
    Poziom 9  
    bogiebog napisał:
    ze względu na
    - nie otwiera się w przeglądarce
    - brak offica

To nie prościej od razu odpowiedzieć w ten sposób tylko dawać zbędny komentarz nie dając jasnego wyjaśnienia i odpowiedź również wiele wnosi.
    Dzięki, że się wysiliłeś kolego ale proszę nie udzielaj się już ponieważ chciałem unikać kontaktu z tego typu postami i psełdo omnibusami.

Moderowany przez jimasek:

3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.

Reszcie dziękuję za odpowiedź i przesyłam plik w innej formie.

Pozdrawiam Transmiter czy wzmacniacz sygnału Wifi

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem słabego sygnału WiFi w mieszkaniu o powierzchni 60 m², gdzie użytkownik korzysta z konsoli PS4. Sygnał internetowy dostarczany jest przez INEA za pomocą światłowodu, a rozsyłany przez router TP-Link TL-WR740N, który znajduje się za telewizorem LED, co powoduje dodatkowe zakłócenia. Użytkownik rozważa rozwiązania, takie jak zakup nowego routera lub zastosowanie transmiterów sieciowych. Uczestnicy dyskusji sugerują, że transmitery PLC, takie jak TL-WPA8630 KIT, mogą być bardziej stabilne niż wzmacniacze sygnału, które często obniżają przepustowość. Pojawiły się również obawy dotyczące ograniczeń transmisji PLC.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA