Jak chcesz radio internetowe to fajnym i dużo tańszym rozwiązaniem jest kupienie tabletu 7" + zestaw głośników 2.0 albo 2.1 i odpowiednia aplikacja.
Sam mam coś takiego w domu, ze względu na to że zwykłe radia mają u mnie słabe zasięgi a nie chcę montować anten itp.
Kupiłem radio Hama DIR 3600MBT w sklepie internetowym 3kropki ( http://www.3kropki.pl/p/58c2b34e514de.html ). Jestem z niego bardzo zadowolony, szczególnie z jakości jego dźwięku. Jedynym minusem jest to. że w mojej miejscowości muszę zamontować dodatkową antenę zewnętrzną kierunkową , żeby odbierać sygnał DAB+ i FM . Najbliższy nadajnik Gołogóra to prawie 50km ode mnie. Na załączonej teleskopowej antence nie mogę złapać sygnału. Dodatkowo radio ma BT 4.0 tylko do , czyli tylko odbiornik, nie posiada zaś nadajnika BT, żeby można było posłuchać go przez słuchawki z BT(lżejsze i wygodniejsze w użyciu niż radiowe, które możemy podłączyć do gniazda słuchawkowego). Radio doskonale łączy się przez wi-fi. Mankamentem może być brak pełnej polskiej instrukcji obsługi radia. Jest tylko skrócona, niestety... Obecnie jestem na etapie wyszukiwania dodatkowej anteny zewnętrznej i słuchawek(znowu dodatkowy wydatek!). W sumie po miesiącu użytkowania polecam to radio wszystkim niezdecydowanym!