Wczoraj robilem ten rozrzad w Focusie 11r 1.6 70kw, wiec koło od wałka blokowane kołkiem, wał ustawiony tak, ze otwór w flanszy od bieżni magnetycznej czujnika na godz 12 ma wejsc wiertlo 5mm a kolo od pompy posiada flansze ktora kreci sie razem z nim, ustawiasz na godzinę 3. Otwór na blokade pompy jest na 6mm ale oryg blokada (niestety tej nie posiadam) jest tak wytoczona ze patrzac od dolu jest trzpien 6 mm(do otworu) pozniej kółko na fi 12(pasujace do otworu flanszy) a na górze znowu trzpien zeby mozna byla ja za co zlapac według obrazka tak to niby ma wyjsc
na tym obrazku wydaje się ze flansza koła ma stały otwór, a tak naprawde jest tam wyciecie owalne o srednicy fi 12 albo ciut wieksze ? ja niestety nie mialem tej blokady wiec zaznaczylem sobie w razie W przed demontazem paska markerem ząb na kole do obudowy i wsadzilem trzpien 6mm mozna bylo przestawic to koło o bodajze 2-3 zeby w dól . Mialem tak ustawione to wyciecie na godzine 3 ze kolek zabezpieczajacy opieral sie o dolna czesc tej flanszy koła tak zeby podczas dopinania to koło zostalo w miejscu . Pokaze Ci to na przykladzie painta jedyny pomysl na ta godzine bo nie moge znalezc nigdzie obrazka tego akurat kola

xD
Wiec mysle ze jak ustawisz tak jak ja to bedzie git;-)