logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę uruchomić gry na dedykowanej karcie graficznej

Dankojones 03 Mar 2017 00:51 2640 3
REKLAMA
  • #1 16319343
    Dankojones
    Poziom 2  
    Witajcie, nie wiem czy trafiłem do dobrego działu ale jestem tutaj pierwszy raz, jeśli nie, prosiłbym o przeniesienie :)

Pozwólcie ze opiszę problem.
    Posiadam laptopa Lenovo Z51, a w nim 2 karty graficzne, zintegrowaną Intel HD Graphics 5500 oraz dedykowaną AMD Radeon R9 M375. System operacyjny Windows 7 Profesional SP1.

Problem polega na tym iż planowałem pograć w pewną grę i przed kupnem chciałem ją uruchomić na kolegi koncie i sprawdzić czy da radę u mnie grać bo wymagania ma nieco wyższe niż moje parametry mogą spełnić ale, nie jedna gra w takim przypadku działała bez zarzutu, koledzy również mają nieco poniżej minimalnych i grają bez problemu. U mnie wystąpił pewien problem, podczas uruchammiania gry wyskakuje komunikat z błędem który brzmi:

"Błąd: Brak wsparcia dla aktualnej wersji sterwników karty graficznej, zaktualizuj sterowniki (Intel Driver Version 10.18.14.4139 Release 15.36"

Tu się zaczęło, standardowo przełączyłem inicjator gry aby uruchamiał się na karcie dedykowanej i nic, wiec zrobiłem tak z wszystkimi mozliwymi plikami od gry oraz od platformy uplay., nadal nic, komputer twierdzi że moja wersja sterownikow jest dobra, zaktualizowałem wszystkie mozliwe aktualizacje z Windows Update, godziny kombinowania z przełączaniem grafiki, zgodnością, i wieloma innymi czynnikami i nic, wciąż ten sam komunikat więc nawet nie mogę sprawdzić czy gra mi działa bo na siłę cokolwiek bym nie zrobił próbuje uruchomić się na karcie zintegrowanej, wiadomo słabszej, więc wydaje mi się iż mimo że mój sprzęt teoretycznie nie spełnia wymagań producenta, to wina obecnie nie leży po winie wymagań lecz niemożności przełączenia karty...

Co mogę począć? :(

Gra: For Honor

Specyfikacja laptopa:
    Lenovo Z51
    16 GB Ram
    Proc: Intel Core i7-5500U
    Karty graficzne: Intel HD Graphics 5500
    AMD Radeon R9 m375
    Windows 7 Profesional(64bit)
    Załączniki:
    • Nie mogę uruchomić gry na dedykowanej karcie graficznej graasd.png (2.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Nie mogę uruchomić gry na dedykowanej karcie graficznej bbbn.jpg (627.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16319568
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3542
    Co to za gra?
  • REKLAMA
  • #4 16320716
    Dankojones
    Poziom 2  
    Kasek21 napisał:
    Co to za gra?

Taak, jak kolega wyżej napisał, For Honor, pisałem w opisie :)

Jak wspomniałem gra ma nieco wyższe wymagania ale problem tkwi w uruchamianiu jej na karcie zintegrowanej cokolwiek bym nie zrobił :(

Ktoś coś?
REKLAMA