logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Plamy na ekranie po zalaniu telefonu (LG K4)

Memizator 03 Mar 2017 20:08 14202 4
REKLAMA
  • #1 16321051
    Memizator
    Poziom 1  
    Ostatnio zalałam telefon (zanurzył się cały w wodzie). Osuszyłam go szybko, wytarłam i na kilka godzin włożyłam do ryżu (pomogło ;)) więc telefon działa. Jednak po uruchomieniu na ekranie stopniowo zaczęły pojawiać się plamy (przy krawędziach), dokładniej paski, które są dość widoczne i wraz z upływem czasu stają się coraz bardziej wyraźne. Być może to woda dostała się pod szybkę, gdzieś czytałam o takich przypadkach i teraz pojawia się pytanie: czy plamy znikną w związku z wyparowaniem wody, czy trzeba iść do specjalisty i rozkręcić ekran (sama wolę tego nie robić, żeby nie uszkodzić przypadkiem jakiś ważnych części)?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16321106
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 16321974
    venummasa
    Poziom 19  
    Ocena: 69
    Raz że plamy nie znikną dwa że idź do serwisu żeby go wyczyścili jak jeszcze nie za późno i chcesz go poużywać. Ekranu się nie rozkręca ekran się wymienia
  • #5 16322035
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2078
    Memizator napisał:
    na kilka godzin włożyłam do ryżu

Zdumiewa mnie za każdym razem gdy to czytam, że w XXI wieku ludzie wciąż wierzą w takie bzdury.
    Metoda równie skuteczna jak włożenie dziecka do piekarnika na 3 zdrowaśki w noweli Prusa.

Tak jak pisali poprzednicy, jedynie serwis będzie w stanie ten telefon wyczyścić zanim zacznie się elektrokorozja.
REKLAMA