logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG G2 - mikrofon nie działa podczas rozmów i nagrywania dyktafonem, ale działa wideo

Emillo19 05 Mar 2017 17:14 1494 5
REKLAMA
  • #1 16324644
    Emillo19
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Cześć,
    Mam pytanie odnośnie LG G2. Od jakiegoś czasu przestał mi działać mikrofon. Podczas rozmów mnie nie słychać. W trakcie nagrywania dyktafonem też nie. Zdziwiłem się, jak podczas nagrywania wideo dźwięk się pojawił (może jest jakiś dodatkowy)?

Zastanawiam się, czy można to jakoś zdiagnozować, np. programem? Czy wgranie nowego ROM-u mogłoby pomóc? Dodam, że ustawienia fabryczne nic nie dały.

Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16324692
    dawid19z
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    Sprawdź w instrukcji obsługi, ja miałem chyba w xperi e dwa mikrofony.

Dodano po 4 [minuty]:

Znalazłem w internecie instrukcję, są dwa mikrofony. LG G2 - mikrofon nie działa podczas rozmów i nagrywania dyktafonem, ale działa wideo
  • REKLAMA
  • #4 16324745
    Emillo19
    Poziom 9  
    Czyli już wiadomo czemu przy video dźwięk wrócił. Sprawdzę jeszcze przywracanie romu. Problem z dźwiękiem pojawił się po jakiś kombinacjach z wgrywaniem romu także mu jest problem
  • REKLAMA
  • #6 16324862
    Emillo19
    Poziom 9  
    Wgrałem czysty i niestety nadal mikrofon nie działa. Chyba jednak padł i trzeba wymienić. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
REKLAMA