logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aukcje Allegro znikają po wczytaniu - problem z przeglądarkami i systemem

kkrrpp 05 Mar 2017 23:10 999 11
REKLAMA
  • #1 16325653
    kkrrpp
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Problem wystąpił choćby tu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2965581.html
    Lecz nie wiem jak zrobić fixlist dla mnie - nie znam się na tym a z tego co mi sie wydaję to fixlist jest spersonalizowana do użytkownika. Wklejam skan z frst
    Problem widzę w sieci się nasila. zainfekował mi jeden komputer (zaraz po nowym postawieniu systemu) - ponowny reinstall systemu pomógł na 2 dni. W chwili obecnej to samo mam na tablecie.
    Jeszcze wczoraj na komputerze firefox działał (chrome nie). Dziś już nic nie działa. Router został przywrócony do ustawień fabrycznych.
    Nie radzę sobie z tym i proszę o pomoc.
    Załączniki:
    • FRST.txt (132.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16325693
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Odinstaluj SpyBot.

Zamiesc brakujacy addition.
  • #4 16326008
    kkrrpp
    Poziom 8  
    Wykonane wg instrukcji - wykryło mi kilkadziesiąt zagrożeń, zostały usunięta lae nie przyniosło to rezultatu.
    Wklejam pliki w załącznika first, addition i raport z adwcleaner.
    Spybot usunięty(przed skanami)
    Załączniki:
    • AdwCleaner[C0].txt (4.77 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (132.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Addition.txt (25.47 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 16326915
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Masz podmienione dnsy, zaloguj sie do routera i sprawdz czy tam tez masz ustawiony:
    84.205.31.5, jezeli jest to zmien na: 8.8.8.8 oraz 8.8.4.4, zablokuj tez dostep do panelu routera z internetu oraz zmien haslo.
  • REKLAMA
  • #6 16327834
    kkrrpp
    Poziom 8  
    Miałem ustawiony ten adres na routerze, pozmieniałem jak wskazałeś ale przyniosło połowiczny efekt - tzn firefox na allegro zaskoczył - działa normalnie, chrome niestety nie. Na lokalnym portalu z ogłoszeniami (http://temat.net/ogloszenia) niestety ani jedno ani drugie nie działa. - nie pokazuje ogłoszeń.
  • Pomocny post
    #7 16327885
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Uruchom ponownie system, zaloguj sie ponownie do routera i sprawdz czy dnsy sa nadal poprawne.

Zamiesc tez nowy log z FRST (sam frst.txt).
  • #8 16328058
    kkrrpp
    Poziom 8  
    Ustawienia routera nie zmieniły się, są nadal tak jak je ustawiłem. W załączeniu frst
    Załączniki:
    • FRST.txt (132.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #9 16328120
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Wszystko juz wyglada ok.

W Chrome odswiez strone ctrl+f5.
  • #10 16328129
    kkrrpp
    Poziom 8  
    No niestety - firefox na allegro działa, chrome nie - na portalu lokalnym żadna z przeglądarek nie wyświetla ogłoszeń. :/.
  • Pomocny post
    #11 16328138
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Uruchomic okno cmd z prawami administratora i tam uruchom: ipconfig /flushdns

Jezeli nie pomoze to odinstaluj na razie ZoneAlarm i sprawdz ponownie.
  • #12 16328192
    kkrrpp
    Poziom 8  
    PANOWIE (I PANIE) < F A C E P A L M z mojej strony)
    godziny kombinowania, zaangażowany Wasz cenny czas, a wystarczyło.... wyłączyć adblocka :/.........

Dziękuję w każdym razie za zaangażowanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z dostępem do aukcji na Allegro, który wystąpił na komputerze i tablecie po zainstalowaniu systemu. Problemy obejmowały znikanie stron w przeglądarkach Firefox i Chrome. Użytkownik przeprowadził skanowanie z użyciem MBAM i ADWcleaner, usuwając wykryte zagrożenia, ale to nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. Po zaleceniach zmienił ustawienia DNS w routerze, co poprawiło działanie Firefoxa, ale Chrome nadal nie działał. Ostatecznie, po wielu próbach, problem został rozwiązany przez wyłączenie adblocka, co umożliwiło normalne przeglądanie stron.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA