logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RT809F na Linuxie (Debian/Ubuntu/Mint) - Jak uruchomić przez Wine?

gdkj 06 Mar 2017 15:47 1497 2
REKLAMA
  • #1 16326782
    gdkj
    Poziom 26  
    Ocena: 84
    Witam.
    Zapewne temat ten zakładam w złym dziale ale przypuszczam że tu mogę znaleźć najwięcej użytkowników tego programatora. Posiadam programator RT809F który używam pod systemem Windows i jest to bardzo dobry programator z którego jestem zadowolony. Chciałbym go móc używać też pod linuxem niestety producent jak na razie chyba nie przewidział tego a przynajmniej ja tego nie znalazłem. Oprogramowanie daje się uruchomić pod Wine, programator wpięty pod usb do uchwycenia jest w /dev/ttyUSB0 i USB1 (w windows serialport A i B). Próbowałem różnych dowiązań do dosdevices w katalogu .wine jednak bez powodzenia.
    Pytanie : czy jest taki spec któremu udało się to uruchomić w linuxie (debian/ubuntu/mint) ?

Pozdrawiam.

Ps. przepraszam za umieszczenie tego wątku tutaj, jeżeli moderator tego działu uzna że jest dział lepszy to przepraszam go za dodatkową pracę.
  • REKLAMA
  • #2 16663434
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6834
    Do tej pory nikomu, być może coś wymyslili Chińczycy RT809F i Linux (Debian) (ale na ich stronach cisza)

Działą pod Linuxem Link TL866xx series of chip programmers .
  • #3 16668204
    gdkj
    Poziom 26  
    Ocena: 84
    Jedyny sposób to windows odpalony wirtualnie. Może przyszłość coś zmieni.
    Pozdrawiam.
REKLAMA