logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

G1WH po podłączeniu zasilania wyświetla się przejsice do "pamięci masowej&q

Ragless 14 Mar 2017 20:05 4368 5
REKLAMA
  • #1 16345817
    Ragless
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    Witam

Od niedawna mój rejestrator G1WH przestał normalnie funkcjonować.
    Po włączeniu zapłonu w aucie urządzenie uruchamia się normalnie tzn. ekran startowy i zaczyna nagrywać po ok 7-10 sekundach przestaje nagrywać i na ekranie wyświetla się komunikat o podłączeniu "pamięci masowej" (taki sam komunikat jak podłącza się do komputera). Nic dalej nie można zrobić poza zatwierdzeniem komunikatu i pojawieniu się niebieskiego okna w napisem "pamięć masowa" lub można wyłączyć urządzenie. Zmiana oprogramowania nic nie dała, robi się dokładnie to samo. Zmiana karty pamięci taż nic. Podłączenie innej ładowarki do gniazda zapalniczki w aucie tez nic nie dało.
    Co zauważyłem to w dolnym prawym rogu miga na zmianę ikona ładowania zmieniając się na naładowaną baterię i po kilku raza właśnie pojawia się ekran o "pamięci masowej"
  • REKLAMA
  • #2 16346280
    Ronin64
    Poziom 35  
    Ocena: 347
    Miałem podobny kłopot z rejestratorem Annke który jest też zrobiony na procesorze Novatek 96650. Zauważyłem, że pojawia się on przy niedoładowanym akumulatorze. Zmieniłem akumulator i problem ustąpił. Jednak nie mam pewności czy to była jedyna przyczyna takiego zachowania.
  • REKLAMA
  • #3 16354588
    Ragless
    Poziom 15  
    Wymiana baterii nie pomogła dalej dzieje się to samo
  • REKLAMA
  • #4 16354854
    Ronin64
    Poziom 35  
    Ocena: 347
    Może ponowne wgranie oprogramowania pomoże.
  • REKLAMA
  • #5 16409133
    Ragless
    Poziom 15  
    Witam

Nie pomogło wgranie oprogramowania, na różnych wersjach oprogramowania dzieje się to samo
  • #6 16739513
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Odkopię temat, możne komuś to pomoże. Kamera przełącza się w tryb pamięci masowej, gdyż myśli, że jest podłączana do komputer. W pierwszej kolejności sprawdził bym gniazdo mini usb. Najprawdopodobniej jest w nim delikatne zwarcie (pojawiła się rezystancja) i dlatego kamera tak się uruchamia. Gniazdo należy wyczyścić a jak to nie pomoże to wymienić na nowe. Jeżeli ta procedura nie pomogła to usterka siedzi głębiej w obwodzie zasilania/komunikacji. Pozdrawiam
REKLAMA